Servis aracı ateşe verildi

Önceki gece Park halinde bulunan Bağlar Belediyesi´nin servis aracı yüzleri maskeli kişilerce kundaklandı. Olayda can kaybı meydana gelmezken, araç kullanılamaz hale geldi. AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu olay yerine gelerek bilgi aldı. Beyoğlu, "Bu olayı yapan zihniyeti lanetle kınıyorum. Bağlar halkımız müsterih olsun. Hizmetlerimiz artarak devam edecektir" dedi. Temmuz ayında da Bağlar Belediyesi´ne ait temizlik aracını yakmış, araç kullanılamaz hale gelmişti.

Haberler 08.09.2020 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Balar ilçesinde belediye ait zabta servis arac yakld.

Alnan bilgiye göre, Balar Belediyesine ait 21 AAT 540 plakal zabta servis arac Körhat Mahallesinde park halindeyken kimlii bilinmeyen kiiler tarafndan atee verildi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangn söndürdü.

SERVS ARACI ATEE VERLD

Polis ekipleri, herhangi can kayb ve yaralanmann olmad olayla ilgili zanllarn yakalanmas için çalma balatt. Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, yapt yazl açklamada, Belediyenin halkla bütünleerek ilçenin her karna hizmet götürmesini içine sindiremeyen karanlk odaklarn gözda vermek istediini ancak hiçbir ekilde bu tür saldrlara boyun emeyeceklerini belirtti. Güvenlik güçleri ve adli birimlerin gereini yapacan vurgulayan Beyolu, unlar kaydetti:

BEYOLU BZ YILDIRAMAZLAR

Hain saldrlar dorudan devletimizin ve milletimizin kendisine, vatandalarmza hizmet götürmekle görevli olan ve milletimizin vergileriyle alnm olan araçlara yaplmtr. Bu alçak saldrlar iddetle knyoruz. Güvenlik ve adli birimler gerekli çalmalar yapyor. Can kayb ve yaralanan kimse olmamas tek tesellimizdir ancak ciddi bir maddi hasar olumu durumda. Milletimizin hak ettii hizmetleri bizim dönemimizde almasn hazmedemeyen odaklar bize ve dolaysyla milletimize gözda vermek istiyor. Ne yapanlarsa yapsnlar bizi yolumuzdan, milletimize hizmet etmekten alkoyamazlar.

KNC KUNDAKLAMA VAKASI

Temmuz aynda da yüzleri maskeli ve silahl bir grup, içerisindeki içileri indirdikten sonra Balar Belediyesine ait temizlik aracn yakm, araç kullanlamaz hale gelmiti.

VATANDALARLA GÖRÜTÜ

Beyolu, belediyeye ait zabta servis aracnn yakld Körhat Mahallesinde olayn ardnda esnaf ve vatanda ziyaretinde bulundu.

Vatandalarla bir süre sohbet eden Bakan Beyolu, Balarn yaplan hizmetlerle önemli bir deiim yaadna dikkat çekerek bu durumdan rahatsz olan terör çevrelerinin gözda vermeye çaltnn altn çizdi. Halk korku ile sindirmeye çalanlarn amacna ulaamayacan belirten Beyolu,Halkmz her eyin farknda. Kimlerin neyi amaçladn görüyor. Balar kaos ve huzursuzluk çkarmaya çalanlar istemiyor. Hiçbir engelleme ve gayret bizi yolumuzdan çeviremez. Bunu herkes böyle bilsin. Daha çok hizmet etmek için gece gündüz çalacaz dedi.

K MAHALLEYE KALDIRIM

Balar Belediyesi Fen leri Müdürlüü ekipleri, devam eden hizmet çalmalar kapsamnda iki mahallede alt yap ve üst yap sorunlarn çözerek yaam alanlarn güzelletirdi. eyh amil ve Baclar Mahallelerinin baz cadde ve sokaklarnda kaldrm yenileme ve parke ta döeme çalmalarn tamamlayan ekipler, vatandalar için kullanl hale getirdi. K mevsimi öncesinde ilçenin dier yerlerinde de hizmet çalmalarnn aralksz olarak devam ettii ifade edildi.

PKK SALDIRIYI ÜSTLEND

Balar Belediyesine ait zabta servis aracnn yaklmasna ilikin saldry PKK üstlendi. Örgüte yakn bir haber sitesinde yer alan açklamada,YPS timleri iki iyeri ve çok sayda arac yakt. Misilleme Timleri Amedin Balar ilçesinde AKP kayyumunun servis aracn yakt. Servis arac eylem sonucunda tamamen kullanlamaz hale geldi. denildi.

Ana Sayfaya Git