Görüş Bildir

Servis aracı ateşe verildi

Önceki gece Park halinde bulunan Bağlar Belediyesi´nin servis aracı yüzleri maskeli kişilerce kundaklandı. Olayda can kaybı meydana gelmezken, araç kullanılamaz hale geldi. AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu olay yerine gelerek bilgi aldı. Beyoğlu, "Bu olayı yapan zihniyeti lanetle kınıyorum. Bağlar halkımız müsterih olsun. Hizmetlerimiz artarak devam edecektir" dedi. Temmuz ayında da Bağlar Belediyesi´ne ait temizlik aracını yakmış, araç kullanılamaz hale gelmişti.

Servis aracı ateşe verildi

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde belediye ait zabıta servis aracı yakıldı.

Alınan bilgiye göre, Bağlar Belediyesine ait 21 AAT 540 plakalı zabıta servis aracı Körhat Mahallesi'nde park halindeyken kimliği bilinmeyen kişiler tarafından ateşe verildi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

SERVİS ARACI ATEŞE VERİLDİ

Polis ekipleri, herhangi can kaybı ve yaralanmanın olmadığı olayla ilgili zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Belediyenin halkla bütünleşerek ilçenin her karışına hizmet götürmesini içine sindiremeyen karanlık odakların gözdağı vermek istediğini ancak hiçbir şekilde bu tür saldırılara boyun eğmeyeceklerini belirtti. Güvenlik güçleri ve adli birimlerin gereğini yapacağını vurgulayan Beyoğlu, şunları kaydetti:

BEYOĞLU BİZİ YILDIRAMAZLAR

"Hain saldırılar doğrudan devletimizin ve milletimizin kendisine, vatandaşlarımıza hizmet götürmekle görevli olan ve milletimizin vergileriyle alınmış olan araçlara yapılmıştır. Bu alçak saldırıları şiddetle kınıyoruz. Güvenlik ve adli birimler gerekli çalışmaları yapıyor. Can kaybı ve yaralanan kimse olmaması tek tesellimizdir ancak ciddi bir maddi hasar oluşmuş durumda. Milletimizin hak ettiği hizmetleri bizim dönemimizde almasını hazmedemeyen odaklar bize ve dolayısıyla milletimize gözdağı vermek istiyor. Ne yapanlarsa yapsınlar bizi yolumuzdan, milletimize hizmet etmekten alıkoyamazlar."

İKİNCİ KUNDAKLAMA VAKASI

Temmuz ayında da yüzleri maskeli ve silahlı bir grup, içerisindeki işçileri indirdikten sonra Bağlar Belediyesi´ne ait temizlik aracını yakmış, araç kullanılamaz hale gelmişti.

VATANDAŞLARLA GÖRÜŞTÜ

Beyoğlu, belediyeye ait zabıta servis aracının yakıldığı Körhat Mahallesi’nde olayın ardında esnaf ve vatandaş ziyaretinde bulundu.

Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Beyoğlu, Bağlar’ın yapılan hizmetlerle önemli bir değişim yaşadığına dikkat çekerek  bu durumdan rahatsız olan terör çevrelerinin gözdağı vermeye çalıştığının altını çizdi. Halkı korku ile sindirmeye çalışanların amacına ulaşamayacağını belirten Beyoğlu,”Halkımız her şeyin farkında. Kimlerin neyi amaçladığını görüyor. Bağlar kaos ve huzursuzluk çıkarmaya çalışanları istemiyor. Hiçbir engelleme ve gayret bizi yolumuzdan çeviremez. Bunu herkes böyle bilsin. Daha çok hizmet etmek için gece gündüz çalışacağız” dedi.

İKİ MAHALLEYE KALDIRIM

Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, devam eden hizmet çalışmaları kapsamında iki mahallede alt yapı ve üst yapı sorunlarını çözerek yaşam alanlarını güzelleştirdi. Şeyh Şamil ve Bağcılar Mahallelerinin bazı cadde ve sokaklarında kaldırım yenileme ve parke taşı döşeme çalışmalarını tamamlayan ekipler, vatandaşlar için kullanışlı hale getirdi. Kış mevsimi öncesinde ilçenin diğer yerlerinde de hizmet çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiği ifade edildi.

PKK SALDIRIYI ÜSTLENDİ

Bağlar Belediyesine ait zabıta servis aracının yakılmasına ilişkin saldırıyı PKK üstlendi. Örgüte yakın bir haber sitesinde yer alan açıklamada,"YPS timleri iki işyeri ve çok sayıda aracı yaktı. Misilleme Timleri Amed'in Bağlar ilçesinde AKP kayyumunun servis aracını yaktı. Servis aracı eylem sonucunda tamamen kullanılamaz hale geldi." denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi