Sesimizi duymuyorlar

Evlat nöbetindeki aileler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenledikleri basın açıklamasıyla eylemlerini sürdürmeye yönelik kararlılık mesajı verdi. Açıklamayı yapan Ayşegül Biçer, "Her fırsatta sözde kadın haklarını savunan HDP, 553 gündür annelerin seslerini duymuyor. Madem kadınlar sizin için bu kadar değerli Diyarbakır annelerini neden görmezden geliyorsunuz" dedi.

Haberler 09.03.2021 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklar PKK tarafndan kaçrlan ailelerin HDP binas önündeki eylemi 553üncü günde sürerken, 8 Mart Dünya Kadnlar Günü nedeniyle, aileler siyasi parti ve sivil toplum kurulular temsilcileri tarafndan ziyaret edilerek karanfil verildi.

8 Mart Dünya Kadnlar Günü nedeniyle Diyarbakr anneleri, basn açklamas yaparak, eylemlerinde kararllk mesaj verdi. Aileler adna açklamay yapan 2 yl önce 16 yandayken kaçrlan olu Mustafa için ei Rauf ile eylemini sürdüren Ayegül Biçer, dadaki son evlat, annesine kavuana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söylen Biçer, Her frsatta sözde kadn haklarn savunan HDP, 553 gündür annelerin seslerini duymuyor.

SON EVLAT ANNESNE KAVUANA KADAR EYLEM SÜRDÜRECEZ

Madem kadnlar sizin için bu kadar deerli Diyarbakr annelerini neden görmezden geliyorsunuz? Ey HDP biz srtmz PKK/YPGye yasladk sözleriyle yere göe sdramadnz hain örgütünüze, annelerinden koparlp kandrlan evlatlar, kz çocuklarn ve kadnlarn akbetini sorup hakkn savunmuyorsunuz. Her konuda rapor hazrlarken, neden bugün kz çocuklarn taeron örgütte savatrlmasna, tecavüze uramalarna, gördükleri kötü muamele ve öldürülmelerine ilikin rapor hazrlamyorsunuz? Diyarbakr anneleri burada nöbet tutmaya devam ederek, HDP ve PKKnn artk çocuklarmz elimizden almasna ve kandrmasna müsaade etmeyeceiz. Artk yeter, kzlarmz kandrp kaçranlar lanetliyoruz. Dadaki son evlat, annesine kavuana kadar nöbeti sürdüreceiz diye konutu.

KADINIZ, ANAYIZ, NERDE BZM HAKKIMIZ

Açklamann ardndan anneler, Kadnz anayz, nerde bizim hakkmz slogan att. Kz Songüle kavuma ümidiyle eylemi sürdüren anne Fatma Akku ise kendileri için kadnlar gününün olmadn ve çocuklarnn geldii günün kadnlar günü olacan kaydetti.

Kzndan ayr 6 yldr ac çektiini ve ve 6 saniye bile olsa sesini duymak istediini belirten Akku, Bizim üzerimizden oynadklar yeter artk. Artk çocuklarmz geri getirsinler. Benim kzm da anne olacakt. Hani haklarmz. Haklarmz olan çocuklarmz istiyoruz. Baka bir ey istemiyoruz. 6 yldr alyoruz. Ancak bugün bize daha çok ac veriliyor. Kadnlar gününü kutlayamyoruz. ifadelerini kulland.

14 YAINDA DAA KAçIRILAN çOCUUM

Hakkariden 9 yl önce 14 yandayken daa kaçrlan olu Emircan için eylemde yer alan Nihal çiftçi de 8 Mart Dünya Kadnlar Gününde hakk olan evladn istediini ifade etti.

HDPnin bugün kadnlar günü ile ilgili miting yaptn hatrlatan çiftçi, öyle konutu: Hangi kadnlarn haklarn savunuyor? Daa kaçrdklar genç kzlarn m yoksa burada cierini söke söke aldklar annelerin günlerini mi kutluyor? çok merak ediyorum. Baka yerlerde miting yapacaklarna gelip buradaki anneleri görsünler. Bizi ne hale getirmiler ve gelip eserlerini görsünler. Bugün çiçek alyorum ama onlar benim çiçeimi içimden söke söke ald. Bugüne özel ben o çiçeimi istiyorum. Olumu getirsinler ve olum dönene kadar hiçbir ekilde buradan kalkp gitmiyorum.

CUMHURBAKANI BADANIMA ASLANDAN DESTEK MESAJI

Ailelere destek ziyaretleri sürerken, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann badanman Turgut Aslann da 8 Mart Dünya Kadnlar Günü nedeniyle gönderdii mesaj okundu. Aslan, mesajnda, Karlksz sevginin, aile birliinin hogörü ve fedakarln sembolü olan bamzn tac deerli annelerimiz üphesiz ki hepimizin en deerli varldr. Varlklarn ve emeklerini hiçbir maddi deerle ölçemeyeceiniz annelerimizin evlatlar PKK/PYD terör örgütü tarafndan yüreklerinden koparlmaktadrlar. Ben de 15 Temmuz FETÖ/PDY terör örgütü maduru olarak siz annelerimizin hissiyatn anlyor ve sergilemi olduunuz onurlu duruu can gönülden destekliyorum. Size bu aclar yaatan eli kanl terör örgütünü lanetliyor evlatlarnza bir an evvel sa salim kavumanz cenab Haktan diliyor ve dua ediyorum. u unutulmamaldr ki henüz 9 yandayken anne scaklna ve efkatine muhtaç bir evladmz hainlik ve zorbalkla çirkin emellerine alet etmek isteyenler siz annelerin scak ve güçlü yürei karsnda etkisiz kalmaya mahkumdur ifadelerini kulland.

ANNE EN KUTSAL NSANLARIN BAINDA GELYOR

Türk- Genel Bakan Ergün Atalay da aileleri ziyaret ederek, her zaman yanlarnda olduklarn söyledi. Ailelere destek mesajn ileten Atalay, Bugün Türk- yönetimi ve Türk- bakanlarnn tamam burada. Temennimiz, arzumuz, gayretimiz bir an önce evlatlarna kavumalar. Bu yarm asrdr bir oyun. Amerika bata olmak üzere biz onlara diyoruz ki, biz parasn verdiimiz silahlar vermiyorlar. TIRlarla, kamyonlarla silahlar, mühimmatlar terör örgütüne vermeye devam ediyorlar. Vazgeçerler mi? Vazgeçmezler. Biz bu ülkede beraber olursak, karde gibi yan yana olursak Amerikann da, PKKnn da, DEAn da, bütün terör örgütlerinin de üstesinden geliriz. Bu kardelerimizin yaad süreç, zor bir süreç. Dünyada da Türkiyede de çalan kadnlarn problemi var m? Var. yerinde var, taeronda var ama en önemlisi evladn arayan emekçi kadn. Bu kadnlarmzn yannda baka hakk konumak uygun deil, doru deil. Allah yardmclar olur inallah. Bir an evvel evlatlarna kavuurlarsa biz de onlarla burada o bayram kutlamak için burada oluruz dedi.

Ana Sayfaya Git