Sesimizi duymuyorlar

Evlat nöbetindeki aileler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenledikleri basın açıklamasıyla eylemlerini sürdürmeye yönelik kararlılık mesajı verdi. Açıklamayı yapan Ayşegül Biçer, "Her fırsatta sözde kadın haklarını savunan HDP, 553 gündür annelerin seslerini duymuyor. Madem kadınlar sizin için bu kadar değerli Diyarbakır annelerini neden görmezden geliyorsunuz" dedi.

Sesimizi duymuyorlar

Çocukları  PKK tarafından kaçırılan ailelerin HDP binası önündeki eylemi 553’üncü günde sürerken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, aileler siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri tarafından ziyaret edilerek karanfil verildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Diyarbakır anneleri, basın açıklaması yaparak, eylemlerinde kararlılık mesajı verdi. Aileler adına açıklamayı yapan 2 yıl önce 16 yaşındayken kaçırılan oğlu Mustafa için eşi Rauf ile eylemini sürdüren Ayşegül Biçer, dağdaki son evlat, annesine kavuşana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söylen Biçer, "Her fırsatta sözde kadın haklarını savunan HDP, 553 gündür annelerin seslerini duymuyor.

'SON EVLAT ANNESİNE KAVUŞANA KADAR EYLEMİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Madem kadınlar sizin için bu kadar değerli Diyarbakır annelerini neden görmezden geliyorsunuz? Ey HDP 'biz sırtımızı PKK/YPG'ye yasladık' sözleriyle yere göğe sığdıramadığınız hain örgütünüze, annelerinden koparılıp kandırılan evlatları, kız çocuklarını ve kadınların akıbetini sorup hakkını savunmuyorsunuz. Her konuda rapor hazırlarken, neden bugün kız çocuklarını taşeron örgütte savaştırılmasına, tecavüze uğramalarına, gördükleri kötü muamele ve öldürülmelerine ilişkin rapor hazırlamıyorsunuz? Diyarbakır anneleri burada nöbet tutmaya devam ederek, HDP ve PKK'nın artık çocuklarımızı elimizden almasına ve kandırmasına müsaade etmeyeceğiz. Artık yeter, kızlarımızı kandırıp kaçıranları lanetliyoruz. Dağdaki son evlat, annesine kavuşana kadar nöbeti sürdüreceğiz" diye konuştu.

KADINIZ, ANAYIZ, NERDE BİZİM HAKKIMIZ

Açıklamanın ardından anneler, "Kadınız anayız, nerde bizim hakkımız" sloganı attı. Kızı Songül'e kavuşma ümidiyle eylemi sürdüren anne Fatma Akkuş ise kendileri için kadınlar gününün olmadığını ve çocuklarının geldiği günün kadınlar günü olacağını kaydetti.

Kızından ayrı 6 yıldır acı çektiğini ve ve 6 saniye bile olsa sesini duymak istediğini belirten Akkuş, "Bizim üzerimizden oynadıkları yeter artık. Artık çocuklarımızı geri getirsinler. Benim kızım da anne olacaktı. Hani haklarımız. Haklarımız olan çocuklarımızı istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. 6 yıldır ağlıyoruz. Ancak bugün bize daha çok acı veriliyor. Kadınlar gününü kutlayamıyoruz." ifadelerini kullandı.

14 YAŞINDA DAĞA KAÇIRILAN ÇOCUĞUM

Hakkari'den 9 yıl önce 14 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Emircan için eylemde yer alan Nihal Çiftçi de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde hakkı olan evladını istediğini ifade etti.

HDP'nin bugün kadınlar günü ile ilgili miting yaptığını hatırlatan Çiftçi, şöyle konuştu: "Hangi kadınların haklarını savunuyor? Dağa kaçırdıkları genç kızların mı yoksa burada ciğerini söke söke aldıkları annelerin günlerini mi kutluyor? Çok merak ediyorum. Başka yerlerde miting yapacaklarına gelip buradaki anneleri görsünler. Bizi ne hale getirmişler ve gelip eserlerini görsünler. Bugün çiçek alıyorum ama onlar benim çiçeğimi içimden söke söke aldı. Bugüne özel ben o çiçeğimi istiyorum. Oğlumu getirsinler ve oğlum dönene kadar hiçbir şekilde buradan kalkıp gitmiyorum."

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMA ASLAN'DAN DESTEK MESAJI

Ailelere destek ziyaretleri sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Turgut Aslan’ın da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gönderdiği mesaj okundu. Aslan, mesajında, "Karşılıksız sevginin, aile birliğinin hoşgörü ve fedakarlığın sembolü olan başımızın tacı değerli annelerimiz şüphesiz ki hepimizin en değerli varlığıdır. Varlıklarını ve emeklerini hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğiniz annelerimizin evlatları PKK/PYD terör örgütü tarafından yüreklerinden koparılmaktadırlar. Ben de 15 Temmuz FETÖ/PDY terör örgütü mağduru olarak siz annelerimizin hissiyatını anlıyor ve sergilemiş olduğunuz onurlu duruşu canı gönülden destekliyorum. Size bu acıları yaşatan eli kanlı terör örgütünü lanetliyor evlatlarınıza bir an evvel sağ salim kavuşmanızı cenabı Hak’tan diliyor ve dua ediyorum. Şu unutulmamalıdır ki henüz 9 yaşındayken anne sıcaklığına ve şefkatine muhtaç bir evladımızı hainlik ve zorbalıkla çirkin emellerine alet etmek isteyenler siz annelerin sıcak ve güçlü yüreği karşısında etkisiz kalmaya mahkumdur” ifadelerini kullandı.

'ANNE EN KUTSAL İNSANLARIN BAŞINDA GELİYOR’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da aileleri ziyaret ederek, her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Ailelere destek mesajını ileten Atalay, "Bugün Türk-İş yönetimi ve Türk-İş başkanlarının tamamı burada. Temennimiz, arzumuz, gayretimiz bir an önce evlatlarına kavuşmaları. Bu yarım asırdır bir oyun. Amerika başta olmak üzere biz onlara diyoruz ki, biz parasını verdiğimiz silahları vermiyorlar. TIR’larla, kamyonlarla silahları, mühimmatları terör örgütüne vermeye devam ediyorlar. Vazgeçerler mi? Vazgeçmezler. Biz bu ülkede beraber olursak, kardeş gibi yan yana olursak Amerika’nın da, PKK’nın da, DEAŞ’ın da, bütün terör örgütlerinin de üstesinden geliriz. Bu kardeşlerimizin yaşadığı süreç, zor bir süreç. Dünyada da Türkiye’de de çalışan kadınların problemi var mı? Var. İş yerinde var, taşeronda var ama en önemlisi evladını arayan emekçi kadın. Bu kadınlarımızın yanında başka hakkı konuşmak uygun değil, doğru değil. Allah yardımcıları olur inşallah. Bir an evvel evlatlarına kavuşurlarsa biz de onlarla burada o bayramı kutlamak için burada oluruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz