Sezen Aksu ve Tarkan 'Ceylan' için düet yaptı

Diyarbakır Lice’de 2009 yılında hayvanları otlattığı sırada bulduğu bombaatar mermisinin patlamasıyla hayatını kaybeden 12 yaşındaki Ceylan Önkol için Sezen Aksu ve Tarkan düet yaptı.

Haberler 18.06.2017 - 23:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

arky dinleyen anne Saliha Önkol, Ceylanm unutmadnz için teekkürler. Benim kzm herkesin dilinde bir türkü, bir ark imdi dedi

Sezen Aksu ve Tarkan, 28 Eylül 2009da Diyarbakrn Lice lçesinde hayvanlar otlatrken bulduu bombaatar mermisinin patlamas sonucu 12 yanda yaamn yitiren Ceylan Önkol için bir araya geldi. Gazete Habertürkten Ümran Avcnn haberine göre söz ve bestesini Sezen Aksunun yapt, Tarkann elik ettii ark, 3 hafta içinde yaklak 7 milyon 300 bin kez dinlendi ve ilgi gördü.

Sözleri yürek parçalayan Ceylan isimli arky, anne Saliha Önkol da gözyalar içinde dinledi. Sözleri olu Abdülkadir Önkol tarafndan kendisine çevrilip dinletilen arkyla ilgili olarak Saliha Önkol, Bir kadn, bir de erkek, Ceylanm için yapm arky, dinledim. çok teekkür ederim onlara. Var olsunlar diyerek duygularn dile getirdi.

DNLERKEN ALADI

Ceylann aabeyi Abdülkadir Önkol (23), annesinin arky dinledii an verdii tepkiyi öyle anlatt: Duyduk ki kardeim için ark yapmlar, cep telefonumdan ben dinlettim anneme. Sözlerini de Kürtçeye çevirdim. Dinlerken alad. Ne havan topu, ne mermi, senle vuruldum ben sözlerini çevirince annem, Ceylanmn parçalarn eteimle toplaym hatrladm dedi.

CEYLAN

Söz ve beste: Sezen Aksu

Ah yüreimde dörtnala atlar

Atlarn sarsnda kanatlar

Sa yanm boydan boya Mezopotamya

Sol yanmda Rumeli atlar patlar

Gözlerime astlar seni

Ceylanm kör oldum ben

Ne havan topu ne mermi

Senle vuruldum ben

Ah gözümün ya sel Selanik

Diyarbekire bir türkü selalk

Gezme ceylan bu dalarda gezme

Gece gerdanlk gündüz mezarlk

ALEYE TAZMNAT

Kamuoyunun günlerce gündeminde kalan Ceylan Önkolun ölümünde failler tespit edilemedi. Kapatlan dosya daha sonra yeniden açld. Ailenin açt dava sonucu mahkeme, Önkol Ailesine 28 bin 208 TL maddi tazminat ödenmesine hükmetti.

Ana Sayfaya Git