Sıcak temas!

Sur'da yasak 41'inci gününe girerken, dün şiddetli çatışma ve bombalı saldırılar yaşandı. 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 14 asker ve polis yaralandı. 4 örgüt üyesi de etkisiz hale getirildi.

Haberler 11.01.2016 - 00:11 Son Güncelleme : 11.01.2016 - 00:11

Şiddet ve terörün yaşamı yok saydığı ve göçlerle hayalet kentte dönen Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı 41inci gününü geride bırakırken, dün gün boyu şiddetli çatışma ve bombalı saldırılar yaşandı. Kentte büyük panik ve korkuya neden olan Surdaki patlama ve saldırıların gün içerisindeki bilancosu da ağır oldu. 1 polis ve 1 uzman çavuş şehit olurken, 14 güvenlik görevlisi yaralandı. Bir sivilin de kurşunların hedefi olduğu Surda, Genel Kurmayın açıklamasına göre 4 örgüt üyesi de etkisiz hale getirildi.

YASAK 41İNCİ GÜNÜNDE

Sur İlçesindeki 6 mahallede, 2 Aralık 2014 tarihinde başlayan sokağa çıkma yasağının ardından devam eden operasyonlar 41inci gününü geride bırakırken, çatışmalar ise sürüyor.

Dün sabah saatlerinden itibaren yoğun silah ve patlama seslerinin geldiği Sur İlçesinin Kurşunlu Cami yakınlarındaki Yıkıkkaya Sokakta, PKK terör örgütü militanları ile güvenlik güçleri sıcak temas sağladı. çatışmalar bu bölgeye yoğunlaşırken, askeri ve polisiye takviye de artırıldı.

İKİ GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞEHİT

Bir taraftan örgüt üyelerine karşı operasyon devam ederken diğer yandan PKKlı militanlar, yerleştirilen el yapımı patlayıcıları infilak ettirmek isteyen polis ve askerleri de, kanas silahıyla hedef alıyor. PKK örgütü üyelerinin suikast silahı Kanas ile ateş etmeleri sonucu polis memuru Buhari Ağçiçek, uzman çavuş Metin Kıldiş ise ağır yaralandı. İki yaralı kaldırıldığı Askeri hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

14 GÜVENLİK GÖREVLİSİ YARALI

Bölgede devam eden operasyon esnasında PKKlı militanlarca döşenen mayınların infilakı ve el yapımı patlayıcılarla yapılan saldırıda, Polis ve Askerden toplam 14 güvenlik görevlisi de yaralandı. Buarada, PKKlıların kıstırıldığı Hasırlı Mahallesi Yıkıkkaya Sokak bölgesinde başlatılan operasyonlarla örgüt militanları çembere alınırken, Genel Kurmayın yaptığı açıklamada örgüt üyelerinden 4ünün etkisiz hale getirildiği bildirildi.

BÖLGEYİ ATEŞE VERDİLER

Caminin yanında bulunan ve PKKlıların sokağına barikat kurduğu 6 katlı binanın dış cephesinden dumanlar yükseldi. Örgüt mensuplarının, bu binadaki evlere kurduğu mazgallardan güvenlik güçlerine ateş açtığı belirtiliyor. Güvenlik güçleri de tespit ettiği bölgeleri yoğun ateş altına alıyor.

SURDA 74 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlarda bugüne kadar Sur ilçesinde öldürülen terörist sayısının 74e ulaştığı belirtildi.

BABA OCAĞINA ACI HABER

aldırıda şehit olan Ağçelikin Malatyanın Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesindeki babaevine gelen yetkililer, anne Aynur ve şehidin kardeşi Nasuhi Ağçelike acı haberi verdi. Oğlunun şehit haberini alan anne, gözyaşlarına boğuldu. Acılı anne, küçük oğlu Nasuhi Ağçelik ile Diyarbakıra gitti.

Yaklaşık 1,5 ay önce evlendiği öğrenilen şehit Ağçelikin babasını ise küçük yaşta kaybettiği belirtildi. Şehidin Bingölde görevli olduğu, geçici görevle Diyarbakırın Sur ilçesine gittiği öğrenildi. Bu arada, şehidin babaevinin bulunduğu siteye Türk bayrağı asıldı.

MARKETE MOLOTOF ATTI

Merkez Bağlar ilçesi cezaevi üst köşede bulunan bir markette molotof kokteyli saldırı yapıldı. Bir gurup yüzü maskeli PKK yandaşı marketin önüne gelerek slogan atmaya başladı. PKK yandaşları molotof kokteylini yakarak markete attı. Alev alan market kapısı güvenlik görevlilerinin otomatik kepenkleri indirmesiyle içeriye girmeden önlendi. Olay anı bir vatandaş tarafından an be an görüntülendi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır