Sıcak temas!

Sur'da yasak 41'inci gününe girerken, dün şiddetli çatışma ve bombalı saldırılar yaşandı. 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 14 asker ve polis yaralandı. 4 örgüt üyesi de etkisiz hale getirildi.

Sıcak temas!

Şiddet ve terörün yaşamı yok saydığı ve göçlerle hayalet kentte dönen Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı 41'inci gününü geride bırakırken, dün gün boyu şiddetli çatışma ve bombalı saldırılar yaşandı. Kentte büyük panik ve korkuya neden olan Sur'daki patlama ve saldırıların gün içerisindeki bilancosu da ağır oldu. 1 polis ve 1 uzman çavuş şehit olurken, 14 güvenlik görevlisi yaralandı. Bir sivilin de kurşunların hedefi olduğu Sur'da, Genel Kurmay'ın açıklamasına göre 4 örgüt üyesi de etkisiz hale getirildi.

YASAK 41'İNCİ GÜNÜNDE

Sur İlçesi'ndeki 6 mahallede, 2 Aralık 2014 tarihinde başlayan sokağa çıkma yasağının ardından devam eden operasyonlar 41'inci gününü geride bırakırken, çatışmalar ise sürüyor.

Dün sabah saatlerinden itibaren yoğun silah ve patlama seslerinin geldiği Sur İlçesi'nin Kurşunlu Cami yakınlarındaki Yıkıkkaya Sokak'ta, PKK terör örgütü militanları ile güvenlik güçleri sıcak temas sağladı. Çatışmalar bu bölgeye yoğunlaşırken, askeri ve polisiye takviye de artırıldı.

İKİ GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞEHİT

Bir taraftan örgüt üyelerine karşı operasyon devam ederken diğer yandan PKK'lı militanlar, yerleştirilen el yapımı patlayıcıları infilak ettirmek isteyen polis ve askerleri de, kanas silahıyla hedef alıyor. PKK örgütü üyelerinin suikast silahı Kanas ile ateş etmeleri sonucu polis memuru Buhari Ağçiçek, uzman çavuş Metin Kıldiş ise ağır yaralandı. İki yaralı kaldırıldığı Askeri hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

14 GÜVENLİK GÖREVLİSİ YARALI

Bölgede devam eden operasyon esnasında PKK'lı militanlarca döşenen mayınların infilakı ve el yapımı patlayıcılarla yapılan saldırıda, Polis ve Asker'den toplam 14 güvenlik görevlisi de yaralandı. Buarada, PKK'lıların kıstırıldığı Hasırlı Mahallesi Yıkıkkaya Sokak bölgesinde başlatılan operasyonlarla örgüt militanları çembere alınırken, Genel Kurmay'ın yaptığı açıklamada örgüt üyelerinden 4'ünün etkisiz hale getirildiği bildirildi.

BÖLGEYİ ATEŞE VERDİLER

Caminin yanında bulunan ve PKK’lıların sokağına barikat kurduğu 6 katlı binanın dış cephesinden dumanlar yükseldi. Örgüt mensuplarının, bu binadaki evlere kurduğu mazgallardan güvenlik güçlerine ateş açtığı belirtiliyor. Güvenlik güçleri de tespit ettiği bölgeleri yoğun ateş altına alıyor.

SUR'DA 74 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonlarda bugüne kadar Sur ilçesinde öldürülen terörist sayısının 74'e ulaştığı belirtildi.

BABA OCAĞINA ACI HABER

aldırıda şehit olan Ağçelik'in Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi'ndeki babaevine gelen yetkililer, anne Aynur ve şehidin kardeşi Nasuhi Ağçelik'e acı haberi verdi. Oğlunun şehit haberini alan anne, gözyaşlarına boğuldu. Acılı anne, küçük oğlu Nasuhi Ağçelik ile Diyarbakır'a gitti.

Yaklaşık 1,5 ay önce evlendiği öğrenilen şehit Ağçelik'in babasını ise küçük yaşta kaybettiği belirtildi. Şehidin Bingöl'de görevli olduğu, geçici görevle Diyarbakır'ın Sur ilçesine gittiği öğrenildi. Bu arada, şehidin babaevinin bulunduğu siteye Türk bayrağı asıldı.

MARKETE MOLOTOF ATTI

Merkez Bağlar ilçesi cezaevi üst köşede bulunan bir markette molotof kokteyli saldırı yapıldı. Bir gurup yüzü maskeli PKK yandaşı marketin önüne gelerek slogan atmaya başladı. PKK yandaşları molotof kokteylini yakarak markete attı. Alev alan market kapısı güvenlik görevlilerinin otomatik kepenkleri indirmesiyle içeriye girmeden önlendi. Olay anı bir vatandaş tarafından an be an görüntülendi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz