Sığınakta yakalandı

Diyarbakır’ın Lice İlçesindeki çatışmada sağ ele geçen sözde bölge sorumlusu Dara Zagros kod adlı Abdulsıttar Özer hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 275 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Haberler 21.05.2022 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice lçesindeki çatmada sa ele geçen sözde bölge sorumlusu Dara Zagros kod adl Abdulsttar Özer hakknda arlatrlm müebbet ve 275 yl hapis istemiyle dava açld.

Licenin Arkl Köyü Hackan mezrasnda Eren-2 operasyonunda yeraltnda gizlendii bir snakta yakalanan terörist Abdulsttar Özerle ilgili soruturma tamamland.

Diyarbakr Basavclnca örgüt üyesi hakknda birletirme talepli üç ayr iddianame hazrland.

Teröristin sakland snan tespit edilmesi üzerine teslim ol çarsna atele karlk verdii, bir teröristin öldürülmesinden sonra askerlerin üzerine el bombas atp kaçmaya çalrken bölgeyi kuatma altna alan JÖH timlerince yakaland bildirildi.

Üzerinde çok sayda krsal alandaki karakol ve üs bölgeleri ile Silvan baraj inaatnn fotoraflar ve krokileri çkan teröristin bu noktalara saldr plan yapt belirtildi.

BARAJ KULESNE ROKETATARLI SALDIRIYI GERçEKLETRD

ddianamede Özeri tehis eden iki teröristin ifadelerine de yer verildi.

tirafç terörist Semra T., 2016 ylnda Irakn kuzeyinden Türkiyeye geçi yapt. Son olarak Lice bölgesinde bölge komutanyd. Bölgeler aras bütün geçi güzerghlarn bilir. Örgüt yönetimiyle sk sk görüür dedi.

Terörist Mahfuz T. ise, Bölge komutandr. Örgüt ideolojisine son derece baldr. Küçük yalarda örgüte katlm ve örgüt ideolojisiyle büyümütür. Silvanda Bayraktepe baraj güvenlik noktasna roketatarl saldry gerçekletirdi dedi.

KUMANDALI BOMBADA 11 AYRI PARMAK Z çIKTI

Teröristin Kulp ilçesinin Yaylak köyü Simetak mezrasnda telsiz düzeneine bal tahrip gücü yüksek uzaktan kumandal bombada 11 ayr parmak izi çkt Jandarma Kriminal laboratuarndaki inceleme ile tespit edildi.

ddianamede teröristin terörden arananlar listesinin Turuncu kategorisinde yer ald belirtilirken, kaçmaya çalrken ate açarak el bombas att için 15 güvenlik görevlisini öldürmeye teebbüs ettii için ülke birliini ve bütünlüünü bozmak, kiiyi yerine getirdii kamu görevinden dolay öldürmeye teebbüs etmek, izinsiz patlayc madde imal etmek suçlarndan arlatrlm müebbet ve 275 yl hapisle cezalandrlmas istendi.

Teröristin yarglanmasna önümüzdeki günlerde Ar Ceza Mahkemesinde balanacak.

Ana Sayfaya Git