Silvan Barajı bitirilmelidir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz "Silvan Barajı'nın tamamlanması ile yine burada da bir sıçrama beklemekteyiz. Bunlara dayalı olarak sanayimizde de önümüzdeki dönemlerde önemli atılımlar olacak"

Haberler 22.09.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 22.09.2017 - 10:05

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Cevdet Ylmaz, Silvan Barajnn tamamlanmas ile yine burada da bir sçrama beklemekteyiz. Bunlara dayal olarak sanayimizde de önümüzdeki dönemlerde önemli atlmlar olacak. dedi.

çeitli temaslarda bulunmak için Diyarbakrda bulunan Ylmaz, Diyarbakr Devlet Su leri 10. Bölge Müdürlüü Konferans Salonunda, Güneydou Ortak Akl Platformu üyeleriyle bir araya geldi.

AK Parti hükümetleri döneminde Diyarbakra, Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesine yaplan kamu yatrmlarna deinen Ylmaz, Yollar, hastaneler, krsal alana hizmetler olsun, birçok hizmet yapld. Eksiklikler de inallah tamamlanr. Bundan sonra önemli olan, özel sektörün de daha çok yatrm yapmas. Böyle bir atmosferin olumas için hükümet olarak bütün gücümüzle destek oluyoruz. diye konutu.

Amaçlarnn, genç nüfusun hem iyi yetitirilmesi hem de gelecee hazrlanmas olduunu söyleyen Ylmaz, Bir taraftan bu genç nüfusa istihdam oluturalm, daha iyi i imkanlar olusun, bizim derdimiz budur. Gençlerimiz kötü alkanlklardan, zararl birtakm hareketlerden uzak dursunlar. Daha üretken gençler haline gelsinler. Kendi hayatlarn salam bir temel üzerine kursunlar. Diyarbakrn bu anlamda gelecei parlak. Bir taraftan tarihi kültürel zenginlikleri ile büyük bir inanç ve turizm potansiyeli var. diye konutu.

Terörden en fazla zarar gören illerin banda Diyarbakrn geldiini fakat yaanan olumsuzluklarn geride kaldn ve terörün izlerinin tamamen silinerek, asl hogörü kimliine döneceini aktaran Ylmaz, unlar kaydetti:

Diyarbakrda yaplan çalmalar neticesinde bir turizm atlm olacak. Silvan Barajnn tamamlanmas ile yine burada da bir sçrama beklemekteyiz. Bunlara dayal olarak sanayimizde de önümüzdeki dönemlerde önemli atlmlar olacak. Gda ve tekstil organize sanayi bölgesi planlamaktadr. Mevcut organize sanayi bölgesinde genilemeye dönük çalmalar var. lçelerimizde çalmalar var. Buna bal olarak da sanayide ve ihracatta inallah Diyarbakr büyük bir atlm yapacak.

Ana Sayfaya Git