Görüş Bildir

Silvan Barajı bitirilmelidir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz "Silvan Barajı'nın tamamlanması ile yine burada da bir sıçrama beklemekteyiz. Bunlara dayalı olarak sanayimizde de önümüzdeki dönemlerde önemli atılımlar olacak"

Silvan Barajı bitirilmelidir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Silvan Barajı'nın tamamlanması ile yine burada da bir sıçrama beklemekteyiz. Bunlara dayalı olarak sanayimizde de önümüzdeki dönemlerde önemli atılımlar olacak." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak için Diyarbakır'da bulunan Yılmaz, Diyarbakır Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, "Güneydoğu Ortak Akıl Platformu" üyeleriyle bir araya geldi.

AK Parti hükümetleri döneminde Diyarbakır'a, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yapılan kamu yatırımlarına değinen Yılmaz, "Yollar, hastaneler, kırsal alana hizmetler olsun, birçok hizmet yapıldı. Eksiklikler de inşallah tamamlanır. Bundan sonra önemli olan, özel sektörün de daha çok yatırım yapması. Böyle bir atmosferin oluşması için hükümet olarak bütün gücümüzle destek oluyoruz." diye konuştu.

Amaçlarının, genç nüfusun hem iyi yetiştirilmesi hem de geleceğe hazırlanması olduğunu söyleyen Yılmaz, "Bir taraftan bu genç nüfusa istihdam oluşturalım, daha iyi iş imkanları oluşsun, bizim derdimiz budur. Gençlerimiz kötü alışkanlıklardan, zararlı birtakım hareketlerden uzak dursunlar. Daha üretken gençler haline gelsinler. Kendi hayatlarını sağlam bir temel üzerine kursunlar. Diyarbakır'ın bu anlamda geleceği parlak. Bir taraftan tarihi kültürel zenginlikleri ile büyük bir inanç ve turizm potansiyeli var." diye konuştu.

Terörden en fazla zarar gören illerin başında Diyarbakır'ın geldiğini fakat yaşanan olumsuzlukların geride kaldığını ve terörün izlerinin tamamen silinerek, asıl hoşgörü kimliğine döneceğini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Diyarbakır'da yapılan çalışmalar neticesinde bir turizm atılımı olacak. Silvan Barajı'nın tamamlanması ile yine burada da bir sıçrama beklemekteyiz. Bunlara dayalı olarak sanayimizde de önümüzdeki dönemlerde önemli atılımlar olacak. Gıda ve tekstil organize sanayi bölgesi planlamaktadır. Mevcut organize sanayi bölgesinde genişlemeye dönük çalışmalar var. İlçelerimizde çalışmalar var. Buna bağlı olarak da sanayide ve ihracatta inşallah Diyarbakır büyük bir atılım yapacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi