Silvan ve Dicle'nin Kaymakamı alındı!

Silvan ve Dicle ilçe Kaymakamlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kaymakam ve vali yardımcısı yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında açığa alındı.

Haberler 08.09.2020 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca yürütülen FETÖ üyelii bata olmak üzere bir dizi soruturma kapsamnda aralarnda Diyarbakrn Silvan ve Dicle lçe Kaymakam ile Eski Hazro Kaymakamnan da bulunduu çok sayda kaymakam ve vali yardmcsn, görevden ald.

SLVAN KAYYIMI

Silvan Belediyesi HDPli Belediye Bakan Naide Toprakn 24 Mart 2020 tarihinde görevinden alnmas ardndan yerine kayym olarak atanan lçe Kaymakam Mehmet Uslu, önceki gün çileri Bakanl tarafndan hakknda yürütülen soruturma kapsamnda görevinden alnd.

çANKIRI KAYMAKAMI

Uslunun aça alnmas üzerine yerine çankrnn çerke lçe Kaymakam Ömer Faruk çelik atand. Uslu hakknda yürütülen soruturmann FETÖ kapsamnda m, yoksa kayym görevi süresinde gündeme gelen iddialar yüzünden mi, henüz kesinlik kazanmad?

DCLE KAYMAKAMI

Öte yandan, Diyarbakrn Dicle ilçe Kaymakam Halil brahim Demirçinde görevden alnan, kaymakamlar arasnda yer ald. Demirçinin FETÖ soruturmas kapsamnda görevden alnd örenilirken, Hazronun bir önceki Kaymakam ve Vali Yardmcs Ali Önerde aça alnan isimler arasnda yer ald.

ANLIURFA VE BATMAN

Buarada, anlurfann Karaköprü lçe Kaymakam Ufuk Akl ve Akçakale lçe Kaymakam Hamza Özerde görevden alnd. Akln yerine boalan göreve Vali Yardmclarndan Abdullah Abid Öztoprak atand. Özerin yerine ise Harran Kaymakam Cihan Koçun vekaleten bakaca örenildi.

Batmana bal Sason ve Beiri ilçe kaymakamlar da görevden alnd. 10 Eylül 2018 tarihinden beri Sason Kaymakam olarak görev yapan Abdullah Özadal ile 7 Austos 2019 tarihinden beri Beiri ilçe Kaymakaml görevini yapan Sinan Ac, önceki gece görevden uzaklatrld.

TUNCEL VE ERZURUM

çileri Bakanlndan Tunceli Valiliine gönderilen yaz dorultusunda Tunceli Vali Yardmcs Akn Zor ve Mazgirt Kaymakam Menderes Topçuolu görevden alnd. Zor ve Topçuolunun yerine yeni görevlendirme yapld örenildi.

Erzincanda da çileri Bakanlnn valilie gönderdii yaz dorultusunda çayrl Kaymakam Ömer Büyükergenenin görevden alnd belirtildi. Büyükergenenin yerine yeni görevlendirme yaplaca kaydedildi.

YUNANSTANA KAçARKEN

Edirne snrnda, Yunanistana kaçmaya çalrken yakalanan Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) üyesi 3 üpheli tutukland.

Alnan bilgiye göre, Edirne ve Kean emniyet müdürlükleri terörle mücadele ubesi ekipleri, yaptklar istihbari çalma kapsamnda 3 kiinin Yunanistana kaçma giriiminde bulunduunu belirledi.

Ekiplerin düzenledii operasyonda, 3 üpheli gözaltna alnd.

HAKAN HELVACI

üphelilerden birinin Futbolda ike kumpas davasnda yarglanan ve 3 Temmuzdaki durumada, yurt dna çk yasa artyla serbest braklan eski emniyet amiri brahim Emre (47), bir dierinin de ayn davada tutuksuz yarglanan eski komiser Ramazan Haktan Helvac (32) olduu belirlendi. Haktann ayrca FETÖye ilikin farkl davalarda da yargland örenildi.

Dier üphelinin de memurluktan ihraç edilen Muhammet Emre (37) olduu tespit edildi.

Gözaltna alnan üpheliler, emniyetteki ilemlerin ardndan adliyeye sevk edildi.

Zanllar çkarldklar hakimlikçe tutukland.

Ana Sayfaya Git