Silvan ve Dicle'nin Kaymakamı alındı!

Silvan ve Dicle ilçe Kaymakamlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kaymakam ve vali yardımcısı yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında açığa alındı.

Silvan ve Dicle'nin Kaymakamı alındı!

İçişleri Bakanlığı'nca yürütülen FETÖ üyeliği başta olmak üzere bir dizi soruşturma kapsamında aralarında Diyarbakır'ın Silvan ve Dicle İlçe Kaymakamı ile Eski Hazro Kaymakamınan da bulunduğu çok sayıda kaymakam ve vali yardımcısını, görevden aldı.

SİLVAN KAYYIMI

Silvan Belediyesi HDP'li Belediye Başkanı Naşide Toprak'ın 24 Mart 2020 tarihinde görevinden alınması ardından yerine kayyım olarak atanan İlçe Kaymakamı Mehmet Uslu, önceki gün İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında yürütülen soruşturma kapsamında görevinden alındı.

ÇANKIRI KAYMAKAMI

Uslu'nun açığa alınması üzerine yerine Çankırı’nın Çerkeş İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Çelik atandı. Uslu hakkında yürütülen soruşturmanın FETÖ kapsamında mı, yoksa kayyım görevi süresinde gündeme gelen iddialar yüzünden mi, henüz kesinlik kazanmadı?

DİCLE KAYMAKAMI

Öte yandan, Diyarbakır'ın Dicle ilçe Kaymakamı Halil İbrahim Demirçin'de görevden alınan, kaymakamlar arasında yer aldı. Demirçin'in FETÖ soruşturması kapsamında görevden alındığı öğrenilirken, Hazro'nun bir önceki Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Ali Öner'de açığa alınan isimler arasında yer aldı.

ŞANLIURFA VE BATMAN

Buarada, Şanlıurfa'nın Karaköprü İlçe Kaymakamı Ufuk Akıl ve Akçakale İlçe Kaymakamı Hamza Özer'de görevden alındı. Akıl'ın yerine boşalan göreve Vali Yardımcılarından Abdullah Abid Öztoprak atandı. Özer’in yerine ise Harran Kaymakamı Cihan Koç’un vekaleten bakacağı öğrenildi.

Batman’a bağlı Sason ve Beşiri ilçe kaymakamları da görevden alındı. 10 Eylül 2018 tarihinden beri Sason Kaymakamı olarak görev yapan Abdullah Özadalı ile 7 Ağustos 2019 tarihinden beri Beşiri ilçe Kaymakamlığı görevini yapan Sinan Aşcı, önceki gece görevden uzaklaştırıldı.

TUNCELİ VE ERZURUM

 İçişleri Bakanlığından Tunceli Valiliğine gönderilen yazı doğrultusunda Tunceli Vali Yardımcısı Akın Zor ve Mazgirt Kaymakamı Menderes Topçuoğlu görevden alındı. Zor ve Topçuoğlu'nun yerine yeni görevlendirme yapıldığı öğrenildi.

Erzincan'da da İçişleri Bakanlığının valiliğe gönderdiği yazı doğrultusunda Çayırlı Kaymakamı Ömer Büyükergene'nin görevden alındığı belirtildi. Büyükergene'nin yerine yeni görevlendirme yapılacağı kaydedildi.

YUNANİSTAN'A KAÇARKEN

Edirne sınırında, Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi 3 şüpheli tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Edirne ve Keşan emniyet müdürlükleri terörle mücadele şubesi ekipleri, yaptıkları istihbari çalışma kapsamında 3 kişinin Yunanistan'a kaçma girişiminde bulunduğunu belirledi.

Ekiplerin düzenlediği operasyonda, 3 şüpheli gözaltına alındı.

HAKAN HELVACI

Şüphelilerden birinin "Futbolda şike kumpası" davasında yargılanan ve 3 Temmuz'daki duruşmada, "yurt dışına çıkış yasağı" şartıyla serbest bırakılan eski emniyet amiri İbrahim Emre (47), bir diğerinin de aynı davada tutuksuz yargılanan eski komiser Ramazan Haktan Helvacı (32) olduğu belirlendi. Haktan'ın ayrıca FETÖ'ye ilişkin farklı davalarda da yargılandığı öğrenildi.

Diğer şüphelinin de memurluktan ihraç edilen Muhammet Emre (37) olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılar çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz