Silvan'da 3 bin kişi aynı sofrayı paylaştı

Gebze ve Silvan belediyelerinin İlçe Şehir Stadyumunda ortaklaşa düzenlediği iftar programına 3 bin kişi katıldı.

Haberler 22.06.2017 - 01:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gebze ve Silvan karde belediyelerin lçe ehir Stadyumunda ortaklaa düzenledii iftar programna katlan 3 bin kii ayn sofrada oruç açt.

Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Adem çelik, programda yapt konumada, Silvan ve Gebze arasnda kurulan kardelik köprüsünün birlik ve beraberliin pekimesine vesile olacan söyledi.

Bu kadim ve güzel corafyann güzel insanlar. diyerek vatandalar selamlayan çelik, u ifadeleri kulland:

Silvan ilçemiz çok ac günler yaad. Bunlar bizler biliyoruz ama artk Silvan huzurla, tarihi güzellikleri, deerleri ile anlacak. Bu corafya terörün silindii corafya olacak. Bizler sizlerle birlikte gönül sofralarnda, Halil brahim sofralarnda kardeliimizi pekitireceiz. Bu ramazan aynn son günlerinde deerli Gebze Belediye Bakanmz ve ekibi ile birlikte sizlerle beraber bir paylam ortaya koyacaz. Bu güzel günün huzurlar, güzellikler getirmesini diliyorum.

Silvanda 3 bin kii ayn sofray paylat

Gebze Belediye Bakan Adnan Köker de Diyarbakr ve Silvana olan özlemini dile getirdi.

Daha önce 28 yl boyunca her ay Diyarbakra geldiini fakat ilk kez Silvana geldiini aktaran Köker, Buraya ilk geldiimde buras tam bana göre demitim. Manevi ve güzel bir ehir hiç yanlmamm. Bugün bu kalabal burada ve deerli ailemi görünce ne kadar güzel bir aileye sahip olduumuzu, bu corafyann ne kadar güzel bir corafya olduunu,Türkiyede yaayan etnik guruplarla bir aile gibi yaadmz dünyann ne kadar kskandn bir kez daha gördüm. diye konutu.

Köker, Türkiyenin genç nüfusunu, birlik ve beraberliini, slam birliini ve Müslüman kardeliini kskananlarn ülkeyi Kürt, çerkez ve Türk diye ayrmaya çaltn vurgulad.

Dünyada kimse kardeliimiz bozamayacak. diyen Köker, konumasn öyle sürdürdü:

Bu gönül ve kardelik sofrasna kimse müdahale edemeyecek. Bu huzuru salamak için hükümetimiz elinden gelen gayreti gösteriyor. Bata Cumhurbakanmz, Babakanmz ve bakanlarmz ellerinden geldii kadar bu bölgeye hep birlikte sahip çkmaya çalyoruz. Elimizden geldii kadar maddi manevi ne gerekiyorsa Silvanl kardelerime, büyüklerime, akrabalarma destek olmaya çalyoruz.

- Kardeliimize nifak sokanlara sahip çkmayalm

Gebze Belediye Bakan Köker, yapm süren Silvan Barajnn tamamlanmasyla 350 bin kiiye ekmek salayacana iaret ederek, bölgede salanan huzur ortamna sahip çklmasn istedi. Köker, Bu corafyada tek ekin deil üç mahsul birden kaldrlacak. Dolaysyla en güzel kalknan sizle olacaksnz. Lütfen corafyamza sahip çkalm, aramza kardeliimize nifak sokanlara sahip çkmayalm, onlar aramza sokmayalm. dedi.

Ana Sayfaya Git