Silvan'daki sır intiharlar

Diyarbakır'ın Silvan İlçesinde son 2 ayda basına ‘intihar’ olarak yansıyan 7 şüpheli ölüm gerçekleşti. CHP heyeti intiharların yaşandığı Silvan’da ailelerle görüştü.

Haberler 05.11.2020 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesinde son 2 ayda 7 kii intihar ederek yaamlarna son verdi. üpheli olarak görülen bu ölümler kayglara neden oldu. CHP nsan Haklarndan Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve CHP Diyarbakr l Bakan Gönül Özel, beraberindeki heyetle birlikte intihar ettii iddia edilen gençlerin aileleriyle görümek için Silvana geldi.

KARACA: SZLK VE YOKSULLUK VAR

Silvanda çocuklar intihar eden ailelerle görüen CHP Milletvekili Karaca, Diyarbakra CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun talimatyla geldiini aktard. ntiharlarn nedeninin yoksulluk ve isizlikten kaynaklandn belirten Karaca, gelecekten umudunu kesen gençlerin intihara yöneldiini söyledi. Silvanda ailelerle yaptklar görümede yoksulluk ve isizliin youn olduunu gözlemlediklerini ifade eden Karaca, yoksullukla mücadele den ailelerin gençlerle ilgilenemediini de sözlerine ekledi.

GÜVENLK SORUTURMASINDAN GEçEMEYEN GENç NTHAR ETT

Silvanda ekonomik sorunlarla bouan halkn devleti yannda göremediini anlatan Karaca, torpil, güvenlik soruturmalar ve kayrmaclk nedeniyle gençlerin i bulamadna dikkat çekti. ntihar eden bir gencin yaadklarndan örnek veren Karaca, Bu genç bekçi olmak istiyor. Snavda baarl oluyor. Yeterlilik konusunda bir sknts yok. Ama bu genç sosyal medya paylamlarnn birinde farkl renklerin (yeil, sar krmz) bulunduu bir nesne ile göründüü için güvenlik soruturmasndan geçemiyor. Bu genç intihar ediyor. Böyle bir ey olabilir mi? diye sordu. lçede temaslarn sürdüren Karaca, ayrca Meclise sunmak için bir rapor hazrlayacak.

Ana Sayfaya Git