Görüş Bildir

Silvan'daki sır intiharlar

Diyarbakır'ın Silvan İlçesinde son 2 ayda basına ‘intihar’ olarak yansıyan 7 şüpheli ölüm gerçekleşti. CHP heyeti intiharların yaşandığı Silvan’da ailelerle görüştü.

Silvan'daki sır intiharlar

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde son 2 ayda 7 kişi intihar ederek yaşamlarına son verdi. ‘Şüpheli’ olarak görülen bu ölümler kaygılara neden oldu. CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, beraberindeki heyetle birlikte intihar ettiği iddia edilen gençlerin aileleriyle görüşmek için Silvan’a geldi.

KARACA: İŞSİZLİK VE YOKSULLUK VAR

Silvan’da çocukları intihar eden ailelerle görüşen CHP Milletvekili Karaca, Diyarbakır’a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla geldiğini aktardı. İntiharların nedeninin yoksulluk ve işsizlikten kaynaklandığını belirten Karaca, gelecekten umudunu kesen gençlerin intihara yöneldiğini söyledi. Silvan’da ailelerle yaptıkları görüşmede yoksulluk ve işsizliğin yoğun olduğunu gözlemlediklerini ifade eden Karaca, yoksullukla mücadele den ailelerin gençlerle ilgilenemediğini de sözlerine ekledi.

‘GÜVENLİK SORUŞTURMASINDAN GEÇEMEYEN GENÇ İNTİHAR ETTİ’

Silvan’da ekonomik sorunlarla boğuşan halkın devleti yanında göremediğini anlatan Karaca, torpil, güvenlik soruşturmaları ve kayırmacılık nedeniyle gençlerin iş bulamadığına dikkat çekti. İntihar eden bir gencin yaşadıklarından örnek veren Karaca, “Bu genç bekçi olmak istiyor. Sınavda başarılı oluyor.  Yeterlilik konusunda bir sıkıntısı yok. Ama bu genç sosyal medya paylaşımlarının birinde farklı renklerin (yeşil, sarı kırmızı) bulunduğu bir nesne ile göründüğü için güvenlik soruşturmasından geçemiyor.  Bu genç intihar ediyor. Böyle bir şey olabilir mi?” diye sordu. İlçede temaslarını sürdüren Karaca, ayrıca Meclis’e sunmak için bir rapor hazırlayacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi