Sipan Caddesine Aksu'nun ismi!

Kayapınar ilçesindeki Sipan Caddesi'nin ismi değiştirildi. Belediye kararıyla, siyasetin duayen isimlerinden Abdulkadir Aksu'nun ismi verildi.

Haberler 26.04.2021 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzun süredir Diyarbakrda tartma konusu olan, neden Diyarbakrn yetitirdii deerlere vefa borcu noktasnda isimlerinin yaatlmasna yönelik çaba serf edilmiyor sorusuna bir yant geldi. Kayapnar ilçesinde HDPli belediye tarafndan Sipan ismi verilen, caddenin ismi Abdulkadir Aksu caddesi olarak deitirildi.

AKSUNUN SM VERLD

Kayym yönetimindeki Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, 4 Nisan tarihindeki Meclis oturumunda, sipan caddesinin isminin deitirilmesi karar alnd. Meclisin görevlendirilmi üyelerinin oy birliiyle caddeye, siyasetin duayen isimlerinden çileri eski bakan ve AK Partinin kurucu isimlerinden Diyarbakrl Abdulkadir Aksunun ismi verildi.

TABELA ÖNÜMÜZDEK GÜNLERDE

Büyükehir Belediyesince alnan karar dorultusunda, merkez Kayapnar ilçesinde bulunan Sipan caddesinin tabelalar önümüzdeki günlerde, deitirilecek.

DYARBAKIRIN DEERLER UNUTULMASIN

Uzun yllardr Diyarbakrda bir çok kez tartma konusu edilen ve kamuoyunda yank bulan, Diyarbakrn yetitirdii, kamuya mal olan isimlerin kentte yaatlmasna yönelik vefa örneklerinin neden sergilenmedii, sorusu atlan bu admla cevap buldu.

BÜYÜKTMUR GÜNDEME GETRMT

Gazetemizin Genel Yayn Yönetmeni Ömer Büyüktimur 13 Kasm 2020 tarihinde Ahde vefa bir mirastr ve Bir Aksu Bulvar neden yok bal altnda iki yaz kaleme alarak, Diyarbakrn yetitirmi olduu siyaset, bilim, akdemik, kültür, sanat ve i dünyasnda isimleri kamuya mal olmu ahsiyetlerin ahde vefa örnei sergilenerek, Diyarbakrda isimlerinin yaatlmas için neden iradeye ortaya konulmadn dile getirmiti.

Gaziantepte Abdulkadir Aksunun bulvara ismi verilirken, kendi memleketinde isminin yaatlmasna yönelik bir anlayn olmamasn büyük bir eksiklik olduunu dile getiren Büyüktimurun yazlar büyük yank uyandp, olumlu yönde tepki göstermiti.

Büyüktimur yazsnda Prof. Dr. Vedat Göraln bu yöndeki serzeniine de dikkat çekmiti.

Ana Sayfaya Git