Sırlara sahip çifte cinayet

Arazide parçalanmış cesedi bulunan Mehmet'in ölümünde 7 kişi tutuklandı, Cinayetten 20 gün sonra silahla vurularak öldürülen Çelik adlı gencin ise olayın şüphelisi olduğu ortaya çıktı.

Haberler 06.12.2021 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CESED PARCALANMITI

Diyarbakrn Bismil ilçesi krsal kesimindeki bir tarlada, büyük bölümü hayvanlar tarafndan parçalanm cesedi bulunan Mehmet Beraat Kaanarslann (26) öldürülmesi olaynn üzerindeki sis perdesi aralanrken, olayla ilgili gözaltna alnan 13 üpheliden 7si tutukland.

SLVAN YOLUNDA TARANDI

Silvan karayolu üzerinde üç hafta önce silahla taranarak öldürüldüü belirlenen Mehmet Can çelikin olayn üphelisi olduu ortaya çkarken, 1 üphelinin ise yurt dna kaçt belirlendi.

çFTE CNAYETN SIR PERDES

Bismil ilçe merkezine 17 kilometre uzaklkta bulunan Tatlçayr köyü mevkisinde 5 Kasm 2021 tarihinde köylüler vücudunun bir ksm hayvanlar tarafndan parçalanm erkek cesedi buldu. hbar üzerine bölgeye çarlan jandarma ve salk ekipleri incelemede bulundu. Salk ekibinin yapt tetkiklerde, vücut bütünlüü bozulmu ve ismi örenilmeyen erkein 15-20 gündür arazide olduu belirlendi. Ceset, incelemenin ardndan otopsi için ambulansla Diyarbakra getirilerek, Adli Tp Kurumuna teslim edildi.

Kimlik tespiti için kayp kiilerin ailelerinden alnan DNA örnekleriyle eletirildi. Malatya Adli Tp Kurumunda yaplan DNA eletirmesi sonucu cansz bedenin, 22 Ekimde ailesi tarafndan kayp ilan verilen Mehmet Beraat Kaanarslana ait olduu saptand. Öldürüldüü belirlenen Kaanarslann cenazesi, ailesi tarafndan alnarak Hazro ilçesinde topraa verildi.

ÜPHLELERDEN BR ÖLDÜRÜLMÜ, BR KAçMI

Olayla ilgili soruturma sürerken, Jandarma Suç Aratrma Timi (JASAT), Kaanarslann cep telefonu kaytlar ile Diyarbakr kent merkezinde en son görüldüü noktadaki kamera görüntülerini incelemeye ald. Yaplan incelemeler sonunda 15 üpheli tespit edildi. Adreslerine yaplan e zamanl operasyonla 13 üpheli gözaltna alnd.

üphelilerden biri olan Mehmet Can çelik ise üç hafta önce Diyarbakr Silvan karayolunda silahla taranm halde cesedi bulunmutu. çelikin cinayete kurban gitmesi olay derinletirilerek devam ederken, Kaanarslannn cinayetinin üphelilerinden birinin ise 25 Ekimde yurt dna çkt saptand.
Jandarmada ilemlerinin ardndan sevk edildikleri adliyede mahkemeye çkarlan 13 üpheliden 7si tutuklanrken, 6s ise serbest brakld.

Ana Sayfaya Git