Siyer yarışında ter döktüler!

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla bu yıl 11'incisi düzenlenen Siyer Yarışması, Diyarbakır'da 7'den 70'e on binlerce yarışmacının katılımıyla gerçekleşti.

Haberler 14.02.2022 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)- Diyarbakr il merkezinde 46 okulda yarmaya katlan yaklak 15 bin yarmac, hazrlanma sürecinde siyer bilgisini okuduklaryla pekitirirken dün katldklar yarmada dereceye girebilmek için ter döktü.

Onu Oku, Onu Yaa temasyla bu yl 11incisi düzenlenen Siyer Yarmas, 7den 70e on binlerin katlmyla gerçekleti. Youn katlmn salad Siyer Yarmasna toplumun her kesiminden katlmas renkli görüntüler oluturdu. Kaybedeni olmayan Siyer Yarmasna üçüz kardeler, yürüme engelliler, yal teyze ve amcalar ve çok sayda örenci katlm salad.

Yarmaya 3üncü kategoride katlm salayan Elanur Baran, yarmann beklediinden güzel geçtiini belirterek, Snav esnasnda çok heyecanlandm, sorular güzeldi. Üç veya dört soru dnda gerisinden eminim, umarm baarrm. Snava hazrlanma sürecimde öretmenlerim çok yardmc oldu. Gerek kitap gerekse internet olsun hazrlanrken çok güzel kaynaklara bavurdum. Onun için kendimden eminim, umarm baarrm. ifadelerini kulland.

Snav sorular beklediimden daha kolayd

Yarma öncesi kendilerine verilen kitaplar okuyarak snava hazrlandn ifade eden Mehmet Yakup Taner, okuduklarn anladndan dolay snavnn da çok iyi geçtiini söyledi. Birkaç soruda zorluk çekmesine ramen genel itibariyle yarmann iyi geçtiini dile getiren Ahmet Klç: Snava hazrlanrken hocalarmzn bizlere verdii kitab okudum. Snavm iyi geçti umarm ilk 10a girerim. Snav da sorulan sorular kolayd. Snav ve sorular hazrlayanlara teekkür ederim. dedi.

lk ona girmeyi hedefliyorum

Yarmaya katlan Diyarbakr Kz mam Hatip Anadolu Lisesi örencilerinden Aye Nur Tuncay: Beni bu snava yönlendiren ve kayt ilemimi yapan hocalarma teekkür ederim. Snav, çalmayana zor gelebilir fakat çalan için basitti. nallah ilk 10a girerim. Kitab iki-üç kere okudum, önemli gördüüm yerlerin altn çizdim. Snav sorular beklediimden daha kolayd. eklinde konutu.

Siyer yarmasna ilk kez katldn belirten Hasan Demir, 10uncu snf örencisi olarak 3üncü kategori de yarmaya katldm. Baz sorular zor ve karmak olsa da gayet iyi geçti. Yarmaya kendimi denemek ve Peygamberimizi ne kadar tandm ölçmek için katldm. diye belirtti.

Peygamberimizin merhmetini örendim

Yarmaya katlmann tek amacnn Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed in(S.A.V) hayatn okumak, örenmek, örnek almak ve uygulamak olduunu söyleyen Muhammed Talha Aslan, yarmaya hazrlk sürecinde okuduu kitaplardan birlik, beraberlik, efkat ve merhameti örendiini söyledi.

Aslan, Peygamber Efendimiz her zaman sahabelerine efkat, kardelik ve merhamet ettiini okudum, örendim. Bunlar çevreme uygulamaya çalacam. Peygamber Sevdallar halkmzn düzelmesi için gayret gösteriyor. Bu snav düzenleyenlerden Allah raz olsun, gayretlerini daim eylesin. dedi.

Hazrlk sürecinde Peygamber Efendimizin hayatn 2 kez okuduunu ve çok güzel bilgiler örendiini ifade eden Abdulkadir nal, Bu yarmaya ödül kazanmak ve Peygamberimin hayatn örenmek için katldm. Yarmaya hazrlanrken ambargo dönemini, Mekkenin fethinde Peygamberimizi göç ettirip Mekkeden çkarmalarna ramen sizlere knama yok hepiniz serbestsiniz diyerek herkese merhamet ettiini örendim. ifadelerini kulland.

Abdulkadir naln annesi ise unlar söyledi: çocuklarmz bu snavlar vesilesiyle bilmediklerini de öreniyorlar. Her sene katlyoruz. Önemli olan ödül deil, Peygamberi anlamalardr, dini bilmeleridir. Allah bütün çocuklarmz, gençlerimizi hak yoldan ayrmasn ve iman ile huzuruna çkmay nasip etsin.

Ana Sayfaya Git