Siyer yarışında ter döktüler!

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla bu yıl 11'incisi düzenlenen Siyer Yarışması, Diyarbakır'da 7'den 70'e on binlerce yarışmacının katılımıyla gerçekleşti.

Siyer yarışında ter döktüler!

DİYARBAKIR(SÖZ)- Diyarbakır il merkezinde 46 okulda yarışmaya katılan yaklaşık 15 bin yarışmacı, hazırlanma sürecinde siyer bilgisini okuduklarıyla pekiştirirken dün  katıldıkları yarışmada dereceye girebilmek için ter döktü.

​"O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla bu yıl 11'incisi düzenlenen Siyer Yarışması, 7'den 70'e on binlerin katılımıyla gerçekleşti. Yoğun katılımın sağladığı Siyer Yarışmasına toplumun her kesiminden katılması renkli görüntüler oluşturdu. Kaybedeni olmayan Siyer Yarışmasına üçüz kardeşler, yürüme engelliler, yaşlı teyze ve amcalar ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

Yarışmaya 3'üncü kategoride katılım sağlayan Elanur Baran, yarışmanın beklediğinden güzel geçtiğini belirterek, "Sınav esnasında çok heyecanlandım, sorular güzeldi. Üç veya dört soru dışında gerisinden eminim, umarım başarırım. Sınava hazırlanma sürecimde öğretmenlerim çok yardımcı oldu. Gerek kitap gerekse internet olsun hazırlanırken çok güzel kaynaklara başvurdum. Onun için kendimden eminim, umarım başarırım." ifadelerini kullandı.

"Sınav soruları beklediğimden daha kolaydı"

Yarışma öncesi kendilerine verilen kitapları okuyarak sınava hazırlandığını ifade eden Mehmet Yakup Taner, okuduklarını anladığından dolayı sınavının da çok iyi geçtiğini söyledi.  Birkaç soruda zorluk çekmesine rağmen genel itibariyle yarışmanın iyi geçtiğini dile getiren Ahmet Kılıç: "Sınava hazırlanırken hocalarımızın bizlere verdiği kitabı okudum. Sınavım iyi geçti umarım ilk 10'a girerim. Sınav da sorulan sorular kolaydı. Sınavı ve soruları hazırlayanlara teşekkür ederim." dedi.

İlk ona girmeyi hedefliyorum

Yarışmaya katılan Diyarbakır Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ayşe Nur Tuncay: "Beni bu sınava yönlendiren ve kayıt işlemimi yapan hocalarıma teşekkür ederim. Sınav, çalışmayana zor gelebilir fakat çalışan için basitti. İnşallah ilk 10'a girerim. Kitabı iki-üç kere okudum, önemli gördüğüm yerlerin altını çizdim. Sınav soruları beklediğimden daha kolaydı." şeklinde konuştu.

Siyer yarışmasına ilk kez katıldığını belirten Hasan Demir, "10'uncu sınıf öğrencisi olarak 3'üncü kategori de yarışmaya katıldım. Bazı sorular zor ve karmaşık olsa da gayet iyi geçti. Yarışmaya kendimi denemek ve Peygamberimizi ne kadar tanıdığımı ölçmek için katıldım." diye belirtti.

Peygamberimizin merhmetini öğrendim

Yarışmaya katılmanın tek amacının Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed' in(S.A.V) hayatını okumak, öğrenmek, örnek almak ve uygulamak olduğunu söyleyen Muhammed Talha Aslan, yarışmaya hazırlık sürecinde okuduğu kitaplardan birlik, beraberlik, şefkat ve merhameti öğrendiğini söyledi.

Aslan, "Peygamber Efendimiz her zaman sahabelerine şefkat, kardeşlik ve merhamet ettiğini okudum, öğrendim. Bunları çevreme uygulamaya çalışacağım. Peygamber Sevdalıları halkımızın düzelmesi için gayret gösteriyor. Bu sınavı düzenleyenlerden Allah razı olsun, gayretlerini daim eylesin." dedi.

Hazırlık sürecinde Peygamber Efendimizin hayatını 2 kez okuduğunu ve Çok güzel bilgiler öğrendiğini ifade eden Abdulkadir İnal, Bu yarışmaya ödül kazanmak ve Peygamberimin hayatını öğrenmek için katıldım. Yarışmaya hazırlanırken ambargo dönemini, Mekke'nin fethinde Peygamberimizi göç ettirip Mekke'den çıkarmalarına rağmen 'sizlere kınama yok hepiniz serbestsiniz' diyerek herkese merhamet ettiğini öğrendim." ifadelerini kullandı. 

Abdulkadir İnal'ın annesi ise şunları söyledi: "Çocuklarımız bu sınavlar vesilesiyle bilmediklerini de öğreniyorlar. Her sene katılıyoruz. Önemli olan ödül değil, Peygamberi anlamalarıdır, dini bilmeleridir. Allah bütün çocuklarımızı, gençlerimizi hak yoldan ayırmasın ve iman ile huzuruna çıkmayı nasip etsin."

Kaynak: Diyarbakır Söz