Sokağa hızlı indi

Vali Su, ayağının tozuyla sokağa indi, Bağlar ve Kayapınar’da halkla bütünleşti, esnafı dinledi, bin güne yakındır evlat nöbeti tutan HDP önündeki aileleri ziyaret ederek, sesleri olmaya çalıştı.

Haberler 21.05.2022 - 01:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Cumhurbakanl Kararnamesi ile Mersinden Diyarbakra atanan Vali Ali hsan Su, Diyarbakr mesaisine hzl balarken, ayann tozuyla sokaa indi. Merkez Balar ve Kayapnar ilçelerinde halkla bütünleti, esnaf dinledi, bin güne yakndr evlat nöbeti tutan HDP önündeki aileleri ziyaret ederek, sesleri olmaya çalt.

EHT ALELERNE ZYARET

Önceki gün, Diyarbakr mesaisine start veren gece Vali Su, beraberinde ei Zeliha Su ile ehit polis memuru eyhmus Karakut, ehit jandarma uzman çavu Mehmet Kürad Ylmaz ve ehit güvenlik korucusu Malik Yldzn ailelerini ziyaret etti, talepleri dinledi. Ziyarette, Kuran tilaveti ve ehitler için dua okunmasnn ardndan ehit çocuklarna çeitli hediyeler verildi.

ehitlere Allahtan rahmet, gazilere uzun ömürler dileyen Su, ehit ve gazi ailelerinin her daim yannda olacaklarn belirtti. Ziyarette, l Jandarma Komutan Tugeneral Gökhan çilolu, l Emniyet Müdürü Hüseyin Akn, Aile ve Sosyal Hizmetler l Müdürü Muzaffer Akçam ile l Müftüsü Lütfü mamolu da hazr bulundu.

BALAR VE KAYAPINAR

Vali Su dün sabahta merkez Kayapnar ile Balar ilçesinde, sokaktaki vatandalarla bir araya geldi. Yannda, Emniyet Müdürü Akn, l Jandarma Komutan çilolu, Balar ilçesi Kaynartepe Mahallesindedeki bir kraathanede halkla sohbet etti. Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun de elik ettii Vali Su, esnaflarn sorun ve taleplerini dinledi. Vatandalar ise Vali Sunun samimi ve scak diyaloundan memnun olurken, görevinden baarlar diledi. Scak ve samimi ortamda gerçekleen görümelerin ardndan Vali ve beraberindekiler Kayapnar lçesinde, Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Arif Karamanla birlikte, parkta oturan Diyarbakrl bayanlarla görütü. Kadnlarla görümesinde Vali Suya ei Zeliha Suda elik etti.

ALELER ZYARET ETT

Vali Su, öleden sonra beraberinde ei Zeliha Su, l Emniyet Müdürü Hüseyin Akn ve l Jandarma Komutan Tugeneral Gökhan çilolu ile daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde 3 Eylül 2019da oturma eylemi balatan Diyarbakr annelerine ziyarette bulundu. Su, buradaki ailelere karanfil verdi.

Eylemlerini sürdüren aileler, terör örgütü PKK ile HDPye olan tepkilerini dile getirerek Suya çocuklarnn nasl daa kaçrldn anlatt. Vali Su, burada gazetecilere yapt açklamada, ei ile Diyarbakr annelerine ziyarette bulunduklarn ve onlarla sohbet ettiklerini söyledi.

SESLER OLMAYA çALIACAIZ

Anne ve babalarn 991 gündür evlat nöbetinde olduunu belirten Su öyle konutu Bölücü terör örgütü ve onun i birlikçileri tarafndan kandrlan ya da zorla daa çkarlan evlatlarn istiyorlar. Evlatlarnn feryadn dile getiriyorlar. Biz de anne ve babalarmzn yanndayz. Daima da yanlarnda olmaya devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git