Sokağa hızlı indi

Vali Su, ayağının tozuyla sokağa indi, Bağlar ve Kayapınar’da halkla bütünleşti, esnafı dinledi, bin güne yakındır evlat nöbeti tutan HDP önündeki aileleri ziyaret ederek, sesleri olmaya çalıştı.

Sokağa hızlı indi

HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mersin'den Diyarbakır'a atanan Vali Ali İhsan Su, Diyarbakır mesaisine hızlı başlarken, ayağının tozuyla sokağa indi.  Merkez Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde halkla bütünleşti, esnafı dinledi, bin güne yakındır evlat nöbeti tutan HDP önündeki aileleri ziyaret ederek, sesleri olmaya çalıştı.

ŞEHİT AİLELERİNE ZİYARET

Önceki gün, Diyarbakır mesaisine start veren  gece Vali Su, beraberinde eşi Zeliha Su ile şehit polis memuru Şeyhmus Karakut, şehit jandarma uzman çavuş Mehmet Kürşad Yılmaz ve şehit güvenlik korucusu Malik Yıldız'ın ailelerini ziyaret etti, talepleri dinledi. Ziyarette, Kur'an tilaveti ve şehitler için dua okunmasının ardından şehit çocuklarına çeşitli hediyeler verildi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere uzun ömürler dileyen Su, şehit ve gazi ailelerinin her daim yanında olacaklarını belirtti. Ziyarette, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Akçam ile İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu da hazır bulundu.

BAĞLAR VE KAYAPINAR

Vali Su dün sabahta merkez Kayapınar ile Bağlar ilçesinde, sokaktaki vatandaşlarla bir araya geldi. Yanında, Emniyet Müdürü Aşkın, İl Jandarma Komutanı Çiloğlu, Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesinde’deki bir kıraathanede halkla sohbet etti. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun de eşlik ettiği Vali Su, esnafların sorun ve taleplerini dinledi. Vatandaşlar ise Vali Su’nun samimi ve sıcak diyaloğundan memnun olurken, görevinden başarılar diledi. Sıcak ve samimi ortamda gerçekleşen görüşmelerin ardından Vali ve beraberindekiler Kayapınar İlçesinde, Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Arif Karaman’la birlikte, parkta oturan Diyarbakırlı bayanlarla görüştü. Kadınlarla görüşmesinde Vali Su’ya eşi Zeliha Su’da eşlik etti.

AİLELERİ ZİYARET ETTİ

Vali Su, öğleden sonra beraberinde eşi Zeliha Su, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu ile dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül 2019'da oturma eylemi başlatan Diyarbakır annelerine ziyarette bulundu. Su, buradaki ailelere karanfil verdi.

Eylemlerini sürdüren aileler, terör örgütü PKK ile HDP'ye olan tepkilerini dile getirerek Su'ya çocuklarının nasıl dağa kaçırıldığını anlattı. Vali Su, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, eşi ile Diyarbakır annelerine ziyarette bulunduklarını ve onlarla sohbet ettiklerini söyledi.

SESLERİ OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Anne ve babaların 991 gündür evlat nöbetinde olduğunu belirten Su şöyle konuştu "Bölücü terör örgütü ve onun iş birlikçileri tarafından kandırılan ya da zorla dağa çıkarılan evlatlarını istiyorlar. Evlatlarının feryadını dile getiriyorlar. Biz de anne ve babalarımızın yanındayız. Daima da yanlarında olmaya devam edeceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz