Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 700 sokak kedisi ile köpeğin barındırıldığı Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü kutladı.

Haberler 05.10.2020 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanlar Koruma Günü nedeniyle, yaklak 700 sokak kedisi ile köpei barndran Hayvan Bakmevi ve Rehabilitasyon Merkezinde etkinlik düzenledi. Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri çerçevesinde snrl sayda katlmla gerçekletirilen etkinlik kapsamnda Salk leri Daire Bakan Muhammed Kasm Aydn, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öretim Üyeleri Akn Koçhan ve Emine çatalkaya, Hayvan Haklar Federasyonu Diyarbakr Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler ile Doa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakr ube Müdürlüü temsilcileri Büyükehir Belediyesi Hayvan Bakmevi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Büyükehir Belediyesi Salk leri Daire Bakan Muhammed Kasm Aydn ve Hayvan Bakmevi ve Rehabilitasyon Merkezinde görevli veteriner hekimler katlmclar karlayarak, alan gezdirdi. Aydn ve veteriner hekimler, barnakta yürütülen çalmalarla ilgili bilgi verdiler. Katlmclar, hayvanlar için getirdikleri mamalarla hayvanlar beslediler.

SOKAK HAYVANLARINA MAMA VERLD

Hayvan Bakmevi ve Rehabilitasyon Merkezindeki etkinliin ardndan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Salk leri Daire Bakanl tarafndan hazrlanan mamalar Sur lçesinde datld. Belirlenen noktalara sokak hayvanlar için su ve mama kab yerletiren ekipler, isteyen esnaf ve vatandalara da hayvanlarn beslenmesi için mama verdi.

Ana Sayfaya Git