Sokakta çatıştılar

Merkez Bağlar ilçesinde husumetli iki grup arasında silahlı çatışma çıktı. Olayda 5 kişi yaralandı. Olayı görüntülemek isteyen iki gazeteci darp edilmek istendi, polis müdühale etti, basın kuruluşları olayı kınadı.

Haberler 19.07.2021 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda husumetli olan iki grup arasnda yaanan silahl kavgada 5 kii yaraland. Yarallar ambulanslarla hastaneye kaldrlarak tedavi altna alnd. Her iki grup içerisinde bulunan baz kiiler gazetecilere saldrmaya kalknca baz polisler olaya müdahalede bulunarak ahslar etkisiz hale getirdi. Yaananlar basn kurulular tarafndan knand.

SLAHLI SALDIRI

Olay, önceki gün merkez Balar ilçesi Bayramolu semti civarnda meydana geldi. ddiaya göre, aralarnda husumet bulunan iki grup sokak ortasnda karlanca çattlar. Karlkl silahlarn çekilmesiyle yaanan silahl çatmada, 5 kii yaraland.

Yarallar olay yerine çarlan ambulanslarla en yakn hastaneye kaldrlarak tedavi altna alnd. Kentte gerginlie yol açan, olay üzerine yarallarn bulunduu hastanelerde güvenlik tedbirleri younlatrlrkan, olayla ilgili baz kiiler gözaltna alnd.

HABERE GDEN GAZETECLER

Barada, iki grup arasnda çkan silahl kavga haberini takip eden DHA kameraman Nurettin Fidancan ile HA muhabiri Sedat Irmak, kavgaya karan bir grubun sözlü ve fiziki saldrsna urad. Gazetecilerin görüntü almasnn engellendii ve saldrganlarn DHA kameraman Nurettin Fidancana tekme att anlar kameraya yansd. Polisin müdahale ettii saldrda, silahl kavgaya ilikin çok sayda kiinin gözaltna alnd olayla ilgili olarak polisin incelemesi sürüyor.

GYGDDAN KINAMA

Muhaberlerine yaplan saldr Güneydou Yerel Gazeteciler Dernei (GYGD) tarafndan knand. GYGDden yaplan yazl açklamada,

Meslektalarmza görevleri banda yaplan bu çirkin saldry esefle knyor; gazetecilere yaplan bu tür saldrlar kabul etmediimiz belirtmek istiyoruz. Zor artlar altnda görevini yerine getirmeye çalan gazetecilere yönelik bu tür saldrlarn artk son bulmasn istiyoruz. Güneydou Yerel Gazeteciler Dernei (GYGD) olarak, saldrya urayan meslektalarmz Nurettin Fidancan ve Sedat Irmaka geçmi olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldrganlarla ilgili gerekli adli ve yasal ilemlerin ise bir an önce balatlmasn talepediyoruz. denildi.

Bu arada, Güneydou Gazeteciler Cemiyeti (GGC) de yaplan saldry knad.

Ana Sayfaya Git