Sokakta çatıştılar

Merkez Bağlar ilçesinde husumetli iki grup arasında silahlı çatışma çıktı. Olayda 5 kişi yaralandı. Olayı görüntülemek isteyen iki gazeteci darp edilmek istendi, polis müdühale etti, basın kuruluşları olayı kınadı.

Sokakta çatıştılar

DİYARBAKIR-Diyarbakır’da husumetli olan iki grup arasında yaşanan silahlı kavgada 5 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Her iki grup içerisinde bulunan bazı kişiler gazetecilere saldırmaya kalkışınca bazı polisler olaya müdahalede bulunarak şahısları etkisiz hale getirdi. Yaşananlar basın kuruluşları tarafından kınandı.

SİLAHLI SALDIRI                

Olay, önceki gün merkez Bağlar ilçesi Bayramoğlu semti civarında meydana geldi. İddiaya göre, aralarında husumet bulunan iki grup sokak ortasında karşılaşınca çatıştılar. Karşılıklı silahların çekilmesiyle yaşanan silahlı çatışmada, 5 kişi yaralandı.

Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla en yakın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kentte gerginliğe yol açan, olay üzerine yaralıların bulunduğu hastanelerde güvenlik tedbirleri yoğunlaştırılırkan, olayla ilgili bazı kişiler gözaltına alındı.

HABERE GİDEN GAZETECİLER

Barada, iki grup arasında çıkan silahlı kavga haberini takip eden DHA kameramanı Nurettin Fidancan ile İHA muhabiri Sedat Irmak, kavgaya karışan bir grubun sözlü ve fiziki saldırısına uğradı. Gazetecilerin görüntü almasının engellendiği ve saldırganların DHA kameramanı Nurettin Fidancan'a tekme attığı anlar kameraya yansıdı. Polisin müdahale ettiği saldırıda, silahlı kavgaya ilişkin çok sayıda kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili olarak polisin incelemesi sürüyor.

GYGD'DAN KINAMA

Muhaberlerine yapılan saldırı Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği (GYGD) tarafından kınandı. GYGD'den yapılan yazılı açıklamada,

"Meslektaşlarımıza görevleri başında yapılan bu çirkin saldırıyı esefle kınıyor; gazetecilere yapılan bu tür saldırıları kabul etmediğimiz belirtmek istiyoruz.  Zor şartlar altında görevini yerine getirmeye çalışan gazetecilere yönelik bu tür saldırıların artık son bulmasını istiyoruz.  Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği (GYGD) olarak, saldırıya uğrayan meslektaşlarımız Nurettin Fidancan ve Sedat Irmak’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldırganlarla ilgili gerekli adli ve yasal işlemlerin ise bir an önce başlatılmasını talepediyoruz." denildi.

Bu arada, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) de yapılan saldırıyı kınadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz