Sosyal yardımlar virüsü unutturdu

Diyarbakır şehir merkezinde tam kapanma döneminde nakdi sosyal yardımlar, postacı ya da vefa grubu elemanları tarafından polis-jandarma gözetiminde hak sahiplerine teslim edilirken, PTT şubelerinden yapılan ödemeler sırasında iuzun kuyruklar oluştuğu gibi, sosyal mesafe kuralı da kimi zaman hiçe sayıldı.

Haberler 07.05.2021 - 01:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl tarafndan, 17 Maysa kadar sürecek tam kapanma dönemi için ülke genelinde 2 milyonun üzerindeki ihtiyaç sahibi haneye, 1.100 TL nakdi yardm yaplyor. Ayrca yal ve engelli aylklar da ödeniyor. Evde hak sahiplerine yaplacak ödemeler Vefa Destek Grubu elemanlar ile yaplrken, polis veya jandarma da hazr bulunuyor.

KUYRUKLAR OLUTURDU

Hem banka hesap bilgisi, hem de PTT ubelerinde hesab veya PTT kart olmayan kiilerin destek ödemelerine de, konutlarda devam ediliyor. Ancak, yardm almak için PTT ubeleri önünde kuyruk oluturan vatandalar zaman zaman sosyal mesafe kuraln unuttu.

Merkez Balar ile YEniehir ilçesindeki PTT ubeleri önünde uzun kuyruklar oluturan vatandalarn da sralarn beklerken, sosyal mesafe kuraln ihlal etmeleri dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git