Görüş Bildir

Sosyal yardımlar virüsü unutturdu

Diyarbakır şehir merkezinde tam kapanma döneminde nakdi sosyal yardımlar, postacı ya da vefa grubu elemanları tarafından polis-jandarma gözetiminde hak sahiplerine teslim edilirken, PTT şubelerinden yapılan ödemeler sırasında iuzun kuyruklar oluştuğu gibi, sosyal mesafe kuralı da kimi zaman hiçe sayıldı.

Sosyal yardımlar virüsü unutturdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, 17 Mayıs'a kadar sürecek tam kapanma dönemi için ülke genelinde 2 milyonun üzerindeki ihtiyaç sahibi haneye, 1.100 TL nakdi yardım yapılıyor. Ayrıca yaşlı ve engelli aylıkları da ödeniyor. Evde hak sahiplerine yapılacak ödemeler 'Vefa Destek Grubu' elemanları ile yapılırken, polis veya jandarma da hazır bulunuyor. 

KUYRUKLAR OLUŞTURDU

Hem banka hesap bilgisi, hem de PTT şubelerinde hesabı veya PTT kartı olmayan kişilerin destek ödemelerine de, konutlarda devam ediliyor. Ancak, yardım almak için PTT şubeleri önünde kuyruk oluşturan vatandaşlar zaman zaman sosyal mesafe kuralını unuttu.

Merkez Bağlar ile YEnişehir ilçesindeki  PTT Şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşların da sıralarını beklerken, sosyal mesafe kuralını ihlal etmeleri dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi