Su hayattır can almasın

Kralkızı Dicle Pompajlı Sulama Birliği, sulama sezonu hazırlıkları ve boğulmalar hakkında vatandaşları uyardı.

Haberler 02.07.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kralkz Dicle Pompajl Sulama Birlii, sulama sezonu hazrlklar ve boulmalar hakknda vatandalar uyard.

Su Hayattr Can almasn sloganyla vatandalara uyaran Kralkz Dicle Pompajl Sulama Birlii Bakanlndan yaplan yazl açklamada u ifadelere yer verildi.

limizde sulama sezonunun balamasyla birlikte barajlarmzdan sulama kanallarna su braklmaya baland. Havalarn da scak geçmesi nedeniyle serinlemek gayesi ile suya girmek isteyen vatandalarmz dikkatli olmaya çaryoruz. Boulma riskine kar uyaryoruz. Sulama kanallar yüzülecek, serinlenecek alanlar deildir. Sulama kanallar derin ve sürekli su ak olmas, kanallarn yan yüzeylerinin sürekli slak ve yosunlama yaanmas nedeniyle kaygan bir zemin oluurmaktadr. Dolaysyla iyi derecede yüzme bilen insanlarn bile bu kanallara girdikten sonra, bu kanallardan çkmas çok kolay olmayacaktr. Bu nedenle sulama kanallarna girilmemesi gerekir.

SUYA GRMEK YASAK VE TEHLKEL

Suya girmenin tehlikeli ve yasak olduu bilinmeli ve sulama kanallarnda yüzülmemelidir. denilen açklamada, Yüzme bilen veya bilmeyen herkes için boulma riski oluturmaktadr. Bu nedenle vatandalarn uyar levhalarn dikkate almas ve boulma hadiselerinin yaanmamas için sulama kanallarna kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Ayrca sulama kanallarna hizmet eden servis yollar trafik ve araç geçiine uygun olmayp, zorunlu olmadkça kullanlmamaldr. Bu yollarda ar hz yaplmamaldr. denildi.

Ana Sayfaya Git