Su seviyesi uyarısı!

DSİ, Batman'daki Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı'nda su seviyesi uyarısında bulundu

Haberler 27.02.2021 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DS Ilsu Projes 16. Bölge Müdürlüü, Prof. Dr. Veysel Erolu Barajnda su kodunun dönemsel olarak yükselip dümesi nedeniyle, baz tanmazlarn kullanlmamas uyars yapt.

Bölge Müdürlüünden yaplan açklamada, 19 Temmuz 2019da su tutulan Prof. Dr. Veysel Erolu Barajnn, 16 Haziran 2020de 525,35 metre su seviyesine ulat belirtildi.

Barajda devreye alnan 6 türbinin ihtiyaca göre çalt kaydedilen açklamada, barajda su tutmayla birlikte kamulatrma snr olan ve takn annda kullanlabilecek 526 kodunun altndaki tanmazlar ve baz yerleim yerlerinin su altnda kald bildirildi.

SU SEVYES UYARISI

Kamulatrma ilemlerinin yüzde 99 tamamland ancak yl içinde barajn iletmesinden kaynakl olarak su kodunun sabit kalmad, dönemsel yükselip dütüü vurgulanan açklamada, 526 kodu altnda kalan köy ve mezralarda, yerleim yerleri, arazilerin, can ve mal güvenliiyle ilgili herhangi maduriyet yaanmamas için bahse konu tanmazlarn vatandalar tarafndan kullanlmamas, Baraj Gölüne girilmemesi ve girilerin engellenmesi gerekmektedir. ifadeleri kullanld.

Açklamada, yaplan tüm ikazlara ramen aksi yönde hareket edilmesinden kaynaklanacak can ve mal kayplarndan kurumun sorumlu olmad kaydedildi.

Ana Sayfaya Git