Görüş Bildir

Su seviyesi uyarısı!

DSİ, Batman'daki Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı'nda su seviyesi uyarısında bulundu

Su seviyesi uyarısı!

DSİ Ilısu Projesı̇ 16. Bölge Müdürlüğü, Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı'nda su kodunun dönemsel olarak yükselip düşmesi nedeniyle, bazı taşınmazların kullanılmaması uyarısı yaptı.

Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 19 Temmuz 2019'da su tutulan Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı'nın, 16 Haziran 2020'de 525,35 metre su seviyesine ulaştığı belirtildi.

Barajda devreye alınan 6 türbinin ihtiyaca göre çalıştığı kaydedilen açıklamada, barajda su tutmayla birlikte kamulaştırma sınırı olan ve taşkın anında kullanılabilecek 526 kodunun altındaki taşınmazlar ve bazı yerleşim yerlerinin su altında kaldığı bildirildi.

SU SEVİYESİ UYARISI

Kamulaştırma işlemlerinin yüzde 99 tamamlandığı ancak yıl içinde barajın işletmesinden kaynaklı olarak su kodunun sabit kalmadığı, dönemsel yükselip düştüğü vurgulanan açıklamada, "526 kodu altında kalan köy ve mezralarda, yerleşim yerleri, arazilerin, can ve mal güvenliğiyle ilgili herhangi mağduriyet yaşanmaması için bahse konu taşınmazların vatandaşlar tarafından kullanılmaması, Baraj Gölü'ne girilmemesi ve girişlerin engellenmesi gerekmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, yapılan tüm ikazlara rağmen aksi yönde hareket edilmesinden kaynaklanacak can ve mal kayıplarından kurumun sorumlu olmadığı kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi