Sur Esnafını Soran Yok!

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır merkez Sur ilçesindeki esnafı ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

Haberler 08.01.2017 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

M. erif DORU

DYARBAKIR-HÜDA PAR Genel Bakan Yardmcs M. Hüseyin Ylmaz, beraberindeki heyet ile Diyarbakr merkez Sur ilçesindeki madur esnaf ziyaret ederek sorun ve skntlarn dinledi.

Sur esnafnn çok büyük maduriyetler yaadn ve büyük bir kriz içerisinde olduklarn belirterek skntlarn dile getiren esnaf, çatmal süreçte binlerce evin ykldn ve on binlerce insann göç etmek zorunda kaldn söyledi.

Aradan bir yl geçmesine ramen skntlarnn bir türlü giderilemediini söyleyen esnaf, yklan evleri için ödenen bedellerin de çok düük olduundan yakndlar.

lçede devam eden sokaa çkma yasaklarnn tamamen kaldrlmadn da dile getiren esnaf, Sur ilçesinin eski canll kazanmas için gereken admlarn atlmadn belirterek, unlar dile getirdi:

Surdan yaklak 100 bin insan göç etti. Her birinin 20-30 nüfusu vard. Evi salam olanlarn dahi evlerine girmelerine izin verilmiyor. Bu çözüm deil ki. Hepimiz bu topraklarn çocuuyuz, dost ve kardeiz.

SEçMDEN SEçME HATIRLANIYORUZ

48 nüfusu olduunu ve 4 katl evi olduunu belirten Sur ilçesi sakinlerinden olan bir esnaf ise çatmal süreçte evlerinden çkp kirac olmak zorunda kaldklarn, bu durumun da kendileri için çok büyük bir sknt olduunu söyledi.

4 aile için tek bir kira verildiini belirten Sur maduru, Biz 5 ev kiraladk. Bize verilen paray istemiyoruz. Bize Be Tepeyi de verseler kabul etmem, ben kendi evimi istiyorum. Orada huzurum vard. çocuklarm, torunlarm gelip gezip oynarlard, yiyip içiyorlard. Rezil olduk, souktan donuyoruz. Evime bir mermi bile isabet etmedii halde içeri girip bütün eyalarm talan etmiler. O binay yapana kadar onca sknt çektim. Tam rahata kavutuk derken bütün emeklerim heba oldu. 67 Yandaym. Bugüne kadar seçim zamannda kim geldiyse kapmza, ii bittikten sonra bizi unutuyor. Kapmz çalan yok. çocuklarmn, torunlarmn psikolojisi bozuldu. ifadelerini kulland.

DERDMZ SORAN KMSE YOK K?

Sur esnafn bu güne kadar ziyarete gelen ilk partinin HÜDA PAR olduunu belirten madur esnaf, Mardinkap esnaf olarak kendilerinin Sur esnaf içerisinde en fazla zarar gören esnaf olduunu ifade etti.

Esnaf ikyetlerine öyle devam etti: Dakap esnaf bir-iki ay kepenk kapatmak zorunda kalrken biz 6-7 ay boyunca dükknmza dahi urayamadk. Asl zarar gören bu bölgenin esnafdr. u ana kadar sizden baka bize geçmi olsun ziyaretine gelen dahi olmad. Bundan dolay sizlere müteekkiriz. Daha önce burada köy ve ilçe garaj vard. Belediye, garaj ehir dna taynca satlarmz yar yarya dütü. En son yaanan olaylardan sonra iler tamamen durdu. u an kiramz bile çkaramyoruz. Yetkililerden ricamz, bir an önce yklan yerlerin yeniden ina edilip ticaretin canlanmas için gerekli admlar atmalardr.

SUR ESNaFININ KALKINMASI çN

Sur esnafnn skntlarn dinleyen, ikyetlerine kulak veren HÜDA PAR Genel Bakan Yardmcs M. Hüseyin Ylmaz, söz verdikleri gibi her zaman halk ile iç içe ve halkn yannda olduklarn belirterek, Halkmzn derdi ile dertlenip sevinçlerini de paylamaya devam edeceiz. Dier siyasi partiler gibi sadece seçimden seçime, göstermelik ziyaretler yapma çabas içerisinde olmayacaz. ifadelerini kulland.

Ylmaz, Esnaf kardelerimizi ziyaret ederek yaadklar sorunlar not alp gerekli mercilere rapor eklinde sunacak ve bu sorunlarn giderilmesi noktasnda elimizden geleni yapmaya gayret edeceiz inallah. Siz deerli esnafmzn da desteini aldkça Hükümet üzerinde daha büyük bir bask oluturacak, gerekli admlarn atlmasn salayabileceiz. Devam eden bu maduriyetlerin bir an önce giderilmesi için Hükümete çarmz bir kez daha yineliyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git