Sur ve Çınar’da eki alan yandı!

Merkez Sur ve Çınar ilçesinde, ekili 450 dönüm arazı kül oldu. Yangın itfaiye ekipleri, yangını güçlükle kontrol altına alarak, söndürebildi.

Haberler 18.06.2021 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Sur ilçesi krsal Mermer Mahallesinde, buday ekili 250 dönüm alanda çkan yangn, itfaiye ekibinin 1 saatlik çalmasyla söndürüldü.

Merkez Sur ilçesine bal Mermer Mahallesinde, buday ekili tarlada öle saatlerinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangn çkt. 250 dönüm buday ekili olduu belirtilen alandaki yangn, rüzgarn da etkisiyle ksa sürede büyüdü. çevredekilerin ihbar üzerine, bölgeye itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangna müdahale eden itfaiye ekiplerine, mahalleli de destek verdi. Yaklak 1 saat süren müdahale sonucu söndürülen yangnda ekili alan zarar gördü. tfaiye ekipleri, soutma çalmas yaparken, jandarma da soruturma balatt.F

çINARDAK YANGIN

Buarada, Diyarbakrn çnar ilçesi Mardin karayolu üzerinde bulunan buday ekili arazide meydana geldi. Arazide henüz bilinmeyen bir nedenden dolay yangn çkt. Alevleri görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevler rüzgarn da etkisi ile geni bir alana yaylrken, itfaiye ekiplerinin youn uralar sonucu yangn kontrol altna alnarak söndürüldü.

Yangn nedeniyle 200 dönümlük buday tarlas küle dönerken, olayla ilgili geni çapta inceleme balatld.

Ana Sayfaya Git