Sur ve Çınar’da eki alan yandı!

Merkez Sur ve Çınar ilçesinde, ekili 450 dönüm arazı kül oldu. Yangın itfaiye ekipleri, yangını güçlükle kontrol altına alarak, söndürebildi.

Sur ve Çınar’da eki alan yandı!

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi kırsal Mermer Mahallesi'nde, buğday ekili 250 dönüm alanda çıkan yangın, itfaiye ekibinin 1 saatlik çalışmasıyla söndürüldü.

Merkez Sur ilçesine bağlı Mermer Mahallesi'nde, buğday ekili tarlada öğle saatlerinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. 250 dönüm buğday ekili olduğu belirtilen alandaki yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Çevredekilerin ihbarı üzerine, bölgeye itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale eden itfaiye ekiplerine, mahalleli de destek verdi. Yaklaşık 1 saat süren müdahale sonucu söndürülen yangında ekili alan zarar gördü. İtfaiye ekipleri, soğutma çalışması yaparken, jandarma da soruşturma başlattı.F

 ÇINAR'DAKİ YANGIN

Buarada, Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Mardin karayolu üzerinde bulunan buğday ekili arazide meydana geldi. Arazide henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Alevleri görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevler rüzgarın da etkisi ile geniş bir alana yayılırken, itfaiye ekiplerinin yoğun uğraşları sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yangın nedeniyle 200 dönümlük buğday tarlası küle dönerken, olayla ilgili geniş çapta inceleme başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler