Sur'a giriş kontrollü

Diyarbakır'da koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan karar doğrultusunda ticaretin merkezi olarak kabul edilen Sur ilçesine özel araç girişi yasaklandı.

Haberler 10.04.2020 - 03:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnnn yaylmasnn önlenmesi amacyla uygulanan tedbirler kapsamnda Sur ilçesine araç giriine kstlama getirildi. Büyükehir Belediyesi günde 61 bin ücretsiz maske datyor

l Hfzsshha Kurulu tarafndan Kovid-19un yaylmasn önlemek, virüsün vatandalarn salna olumsuz etkilerini asgari seviyeye düürmek ve salgnla en etkili mücadele olan sosyal mesafeyi salamak amacyla ek tedbirler alnd.

Bu tedbirler kapsamnda ticaretin merkezi olarak kabul edilen Surda oluturulan 4 kontrol noktasndan ürün ve ticaret lojistik tedarik faaliyetlerine yönelik araçlar dndaki özel araçlarn 08.00 - 18.00 saatlerinde ilçeye girii yasakland.

Oluturulan yaya geçi noktalarnda Emniyet Müdürlüü, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Salk leri Daire Bakanl ekiplerince kontrol salanyor.

Bu kapsamda ekipler vatandalarn atei ölçülüyor, ücretsiz maske datyor, koronavirüsten korunmak için uyulmas gereken kurallarla ilgili gerekli bilgilendirme yaplyor.

SURA KISITLAMA

Kontrol noktalarndaki çalmalarla ilgili incelemede bulunan Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, vatandalara maske datt.

Vatandalardan Seyfettin Ayçiçek, baz ihtiyaçlar için ilçeye geldiini belirterek uygulama noktasnda kendisine maske verildiini, ateinin ölçüldüünü söyledi.

Ayçiçek, Uygulamadan memnunum. Bir an önce bu hastaln bitmesini istiyorum. çok huzursuzuz. Herkes maske taksn, bir an önce bu hastalktan kurtulalm, rahatlayalm. eklinde konutu.

Öte yandan, Balar ilçesinde Medine Bulvar ile Nükhet Cokun Caddesi arasnda kalan yerlerde, Ergani ilçesinde Ziya Gökalp Caddesinde, Silvan ilçesinde Gazi Caddesinde, Kayapnar ilçesinde Huzurevleri Caddesi ve Dr. Stk Güral Caddesinde, Bismilde stasyon Caddesinde ve Yeniehirde Ekinciler Caddesi ve Gevran Caddesinde yaya kontrol noktalar kuruldu.

MASKE DAITIMI SURUYOR

Buarada, Büyükehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda günde 61 bin koruyucu maskeyi ücretsiz datyor.

Belediyeden yaplan açklamada, Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimat dorultusunda Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu tarafndan kentte balalatlan ücretsiz maske datmna devam edildii bildirildi.

Maskelerin belediye ekiplerince merkez Sur, Yeniehir, Balar ve Kayapnar ilçelerinde 47 bölgede datld belirtilen açklamada, unlar kaydedildi:

Diyarbakr Büyükehir Belediyesince Kovid-19 salgnnn yaylmasn önlemek amacyla toplu yaam alanlarnda günlük 550 bin metrekare dezenfekte çalmas yürütülüyor. El temizlii için birçok noktaya dezenfeksiyon üniteleri yerletirildi. Salk ve ecza çalanlarnn toplu tama araçlarna binileri ücretsiz yapld.

23 kilogramlk gda yardm kolilerinin datmna devam ediliyor. Vatandalara günlük 61 bin ücretsiz maske datlyor.

Ana Sayfaya Git