Sur'a giriş kontrollü

Diyarbakır'da koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan karar doğrultusunda ticaretin merkezi olarak kabul edilen Sur ilçesine özel araç girişi yasaklandı.

Sur'a giriş kontrollü

DİYARBAKIR-Diyarbakır'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasının önlenmesi amacıyla uygulanan tedbirler kapsamında Sur ilçesine araç girişine kısıtlama getirildi. Büyükşehir Belediyesi günde 61 bin ücretsiz maske dağıtıyor

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Kovid-19'un yayılmasını önlemek, virüsün vatandaşların sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek ve salgınla en etkili mücadele olan sosyal mesafeyi sağlamak amacıyla ek tedbirler alındı.

Bu tedbirler kapsamında ticaretin merkezi olarak kabul edilen Sur'da oluşturulan 4 kontrol noktasından ürün ve ticaret lojistik tedarik faaliyetlerine yönelik araçlar dışındaki özel araçların 08.00 - 18.00 saatlerinde ilçeye girişi yasaklandı.

Oluşturulan yaya geçiş noktalarında Emniyet Müdürlüğü, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekiplerince kontrol sağlanıyor.

Bu kapsamda ekipler vatandaşların ateşi ölçülüyor, ücretsiz maske dağıtıyor, koronavirüsten korunmak için uyulması gereken kurallarla ilgili gerekli bilgilendirme yapılıyor.

SUR'A KISITLAMA                   

Kontrol noktalarındaki çalışmalarla ilgili incelemede bulunan Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, vatandaşlara maske dağıttı.

Vatandaşlardan Seyfettin Ayçiçek, bazı ihtiyaçlar için ilçeye geldiğini belirterek uygulama noktasında kendisine maske verildiğini, ateşinin ölçüldüğünü söyledi.

Ayçiçek, "Uygulamadan memnunum. Bir an önce bu hastalığın bitmesini istiyorum. Çok huzursuzuz. Herkes maske taksın, bir an önce bu hastalıktan kurtulalım, rahatlayalım." şeklinde konuştu.

Öte yandan, Bağlar ilçesinde Medine Bulvarı ile Nükhet Coşkun Caddesi arasında kalan yerlerde, Ergani ilçesinde Ziya Gökalp Caddesi'nde, Silvan ilçesinde Gazi Caddesi'nde, Kayapınar ilçesinde Huzurevleri Caddesi ve Dr. Sıtkı Güral Caddesi'nde, Bismil'de İstasyon Caddesi'nde ve Yenişehir'de Ekinciler Caddesi ve Gevran Caddesi'nde yaya kontrol noktaları kuruldu.

MASKE DAĞITIMI SURUYOR

Buarada, Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında günde 61 bin koruyucu maskeyi ücretsiz dağıtıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu tarafından kentte başlalatılan ücretsiz maske dağıtımına devam edildiği bildirildi.

Maskelerin belediye ekiplerince merkez Sur, Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde 47 bölgede dağıtıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla toplu yaşam alanlarında günlük 550 bin metrekare dezenfekte çalışması yürütülüyor. El temizliği için birçok noktaya dezenfeksiyon üniteleri yerleştirildi. Sağlık ve ecza çalışanlarının toplu taşıma araçlarına binişleri ücretsiz yapıldı.

23 kilogramlık gıda yardım kolilerinin dağıtımına devam ediliyor. Vatandaşlara günlük 61 bin ücretsiz maske dağıtılıyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz