Sur’da hareketlilik var, alışveriş yok

Diyarbakır’ın Sur ilçesi vatandaşların akınına uğrarken, esnaflar bu hareketliliğin işlere yansımamasından dert yanıyor.

Haberler 28.08.2017 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Surda, Kurban Bayram öncesi hareketlilik artt. lçenin ana caddelerinden olan Gazi ve Melikahmet caddelerinde seyyar satclarn tezgahlar ile dolup taarken, tezgahlardaki bayram ekerleri rengarenk görüntüler oluturdu. Kolonyadan tencereye her türlü ürünün bulunduu tezgahlarda vatandalar bayramlk alveriinin yapmann telan yaarken, esnaf ise hareketliliin satlara yansmadndan dert yand.

Bayram havas yok

Yaklak 40 yldr Surda esnaflk yapan Abidin Fidanc, bayram havasnn olmadn belirtti. Hareketliliin satlara yansmadn söyleyen Fidanc, Bizim burada bayram havas diye bir ey yok. Surda zaten insan kalmad. Surun neredeyse yüzde 80i bir ekilde gitti. Bayram nasl olacak? yok güç yok. Gelen insanlarn bazlar Surun ne halde olduunu görmek için gelenler. Ticaret ile bir ilgisi yok. Bu satlara yansmyor. Biz her eyden önce huzur istiyoruz. Her eyin banda huzur, bar, kardelik, birlik, beraberlik istiyoruz. Maalesef olmuyor. Bakalm daha ne kadar dayanacaz dedi.

Satlar dütü

Surda yaadn ve her bayram öncesi tezgah açarak aile bütçesine katkda bulunduunu ve kendi harçln çkardn kaydeden Baran Atalay ise, önceki bayramlara göre satlarn dütüünü ifade etti. Atalay, yok. Eskisi gibi deil artk. Her taraf sakin, i olmuyor. Daha önceki bayramlarda kuru kalabalk deildi. Halk çoktu. Millet geliyordu açl yapyorlard. çok insan vard, binlerce insan vard buralarda. Herkese hayrl bayramlar dilerim ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git