Sur’da korona virüs denetimi yapıldı

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine 'Covid-19 tedbirleri kapsamında denetimler' konulu genelge gönderdi. Genelgenin ardından tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır'da da polis ve zabıta ekiplerince denetim gerçekleştirildi. Denetimlere Sur İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi’de bizzat katılarak vatandaşlara tedbirlere uyması çağrısında bulundu. Çiftçi, “Sur ilçemizde bugüne kadar 4 bin 500 kişiye tedbirlere uymadığından idari işlem yapıldı. Ancak bu işte cezanın virüs olduğunu unutmamız gerekiyor” dedi.

Haberler 12.08.2020 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl 81 il valiliine Covid-19 tedbirleri kapsamnda denetimler konulu genelge gönderirken, genelge ile birlikte Diyarbakrn merkez Sur ilçesinde Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, insanlarn youn olarak bulunduu mekanlar ile i yerlerini ziyaret ederek denetimlere katld. Denetimlere, Sur lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçinin yan sra Sur Belediye Bakan Yarmcs Ensar Erdem, Sur lçe Emniyet Müdürlüü görevlileri, Sur lçe Belediyesi Zabta Müdürü Muhammet Mizgin Güne ile çok sayda polis ve zabta ekibi katld.

Denetimler kapsamnda Sur lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi ile beraberindeki denetim ekipleri, ilçenin Gazi Caddesi, Hasanpaa Han, Kuyumcular çars, Sülüklü Han, Bakrclar çars ile Dört Ayakl Minare çevresinde denetimlerde bulunarak vatandalardan korona virüs tedbirlerine uyulmasn istedi.

LçEY SÜREKL DENETM ALTINDA TUTMAYA çALIIYORUZ

Denetimlerin ardndan açklamalarda bulunan Sur lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, Türkiye genelinde çileri Bakanmz Süleyman Soylunun önderliinde ikinci bir genel denetim yapyoruz. Pandemi sürecinin balad günden itibaren biz Sur ilçesinde her gün rutin denetimlerimizi yapyoruz. lçemiz youn bir ilçe ve günde 500 ve 600 bin insan sürkülasyonun olduu bir alandr. lçeyi sürekli denetim altnda tutmaya çalyoruz. çok ükür vakalar kontrol altnda ama henüz istediimiz seviyede deildir. Maalesef düünlerde, taziyelerde ve sosyal alanlarda sosyal mesafe kurallarna dikkat edilemiyor. Bizlerde vatandalar bu konuda duyarl olmaya ve farkndalk oluturmaya çalyoruz dedi.

4 BN 500 KYE TEDBRLERE UYMADIINDAN DAR LEM YAPILDI

Herkesin kendini denetlemesinin daha önemli olduunun altn çizen çiftçi, Aslnda genel denetim yerine herkesin kendini denetlemesi burada önemli olan husustur. Herkes kendini denetler ise, maskesine, mesafesine, temizliine dikkat ederse bu hastalktan kurtulmu olacaz. Sur ilçemizde bugüne kadar 4 bin 500 kiiye tedbirlere uymadndan idari ilem yapld. Ancak bu ite cezann virüs olduunu unutmamz gerekiyor. Yaplan idari tedbirler ve idari cezalar bir nebzede olsa kontrol salasa da kiiler kendini kontrol etmeleri ve bu virüs cezas ile bulumamalar çok çok önemlidir. Bütün vatandalarmzdan maske takmalarn ve temizliklerine dikkat etmelerini, kendi sevdikleri için, etrafndaki insanlar için ve toplumun geneli için önemli olduunu ifade etmek istiyorum. Bütün vatandalardan özellikle kurallara uymalarn istiyorum diye konutu.

YASAKLAYARAK DEL, UYARARAK FARKINDALIK OLUTURMAYA çALIIYORUZ

Kentte özellikle Sur ilçesinde kurullara uyulmad takdirde ek tedbir ve kstlamalarn olabileceini belirten çiftçi, u anda her hangi bir ek kstlama yok. Ancak düünlerin ve taziye evlerinin denetlenmesi noktasnda youn bir gayret var ve vatandalarmz duyarlla davet etmeye çalyoruz. Emniyet, jandarma, zabta ve tarm ile salk birimleri bu noktada denetimlerini sürdürüyorlar ve sürekli artryorlar. Denetimler kapsamnda farkndalk oluturmaya çalyoruz. Yasaklayarak deil uyararak farkndalk oluturmaya çalyoruz. Ancak vatandalarmz dikkat etmez, uyarlara hassasiyet göstermez ise ileri ki süreçte ek tedbirlerin gündeme gelmesi olasdr. Ama uanda önemli olan vatandalarmz bu hassasiyetlere uymasdr ve kendi tedbirlerini almalardr. nallah bunu yaptmz müddetçe ek tedbirlere gerek kalmayacaktr eklinde konutu.

DENETMLER DYARBAKIR GENELNDE DEVAM EDYOR

Öte yandan Sur ilesi ile birlikte Diyarbakr genelinde de devam eden denetimlerde ticari taksiler, pazar yerleri, ehir içi ve ehirler aras toplu ulam araçlar, camiler, lokanta, restoran, kafe, kahvehane, kraathane, kafeterya, çay bahçesi, dernek lokalleri, düün ve nikah yaplan yerler, internet kafe ve elektronik oyun yerleri, berber, kuaför, güzellik merkezi, alveri merkezleri, park ve piknik alanlar gibi erler, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplca, SPA ve spor merkezleri ile sinema, tiyatro ve dier kültürel aktivite yerleri, lunapark ve tematik parklarn tek tek gün boyunca denetlendii örenildi.

Ana Sayfaya Git