Sur'dan Bağlar'a Bit pazarı!

Yıllardan beri Diyarbakır'ın Sur ilçesinde her türden ikinci eşyanın pazarlandığı pit pazarı, sokağa çıkma yasakları ve çatışmaların ardında merkez Bağlar ilçesinde yer buldu.

Haberler 10.07.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Giyimden elelektronik eyaya, antikada tesisat malzemelerine kadar akla gelebilecek her türlü ikinci eyann pazarland bit pazar, Sur ilçesindeki çatmalar ve yasaklardan sonra yeni yeri olan Diyarbakrn merkez Balar ilçesinde youn ilgi görüyor.

Sabahn erken saatlerinde kurulan ve öleye kadar süren pazara, alm gücü yetersiz olan vatanda youn ilgi gösteriyor.

BALARA BT PAZARI

Pazarn önceden tarihi Kurunlu Camiinin önünde kurulduunu hatrlatan bit pazar esnaf, Diyarbakrllar, eski ve yeni eyalarn getirip burada satyor. Burada sat oluyor. Halk 6 aydr buraya geliyor. Eskiden Kurunlu Camiinin orasnda tezghmz kurardk. Oras ehrin pazaryd. Her taraftan insanlar oraya geliyorlard. Artk insanlar buraya geliyor. Ben oradayken sürekli pazara gelirdim. Burada da ilk tezgh ben kurdum. Ben buraya tezgh kurduktan sonra dier satclar da buraya geldi. Kimse buray bilmiyordu biz geldik yava yava tezghlar çoald. ler de artk kimin ne ksmeti varsa, ne satldysa odur. Satlan eyalar eskidir. Ne deseniz pazarmzda mevcut. eklinde konutu.

YAPAMAMAKTAN

Öte yandan uzun yllar Surda kurulan ve ykm nedeniyle ilçe dna tanan bit pazarnda, kimi esnaf da i yapamamaktan ikayetçi.

Kouyolu parkna tandktan sonra eski müterilerini kaybettiklerini dile getiren esnaf, yeni pazar yerini çok az kiinin bildiini, bu yüzden de ilerinin büyük oranda dütüünü dile getirdi.

Ana Sayfaya Git