Sur'dan Bağlar'a Bit pazarı!

Yıllardan beri Diyarbakır'ın Sur ilçesinde her türden ikinci eşyanın pazarlandığı pit pazarı, sokağa çıkma yasakları ve çatışmaların ardında merkez Bağlar ilçesinde yer buldu.

Sur'dan Bağlar'a Bit pazarı!

Giyimden elelektronik eşyaya, antikada tesisat malzemelerine kadar akla gelebilecek her türlü ikinci eşyanın pazarlandığı bit pazarı, Sur ilçesindeki çatışmalar ve yasaklardan sonra yeni yeri olan Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde yoğun ilgi görüyor.

Sabahın erken saatlerinde kurulan ve öğleye kadar süren pazara, alım gücü yetersiz olan vatandaş yoğun ilgi gösteriyor.

BAĞLAR'A BİT PAZARI

Pazarın önceden tarihi Kurşunlu Camii'nin önünde kurulduğunu hatırlatan bit pazarı esnafı, "Diyarbakırlılar, eski ve yeni eşyalarını getirip burada satıyor. Burada satış oluyor. Halk 6 aydır buraya geliyor. Eskiden Kurşunlu Camii'nin orasında tezgâhımızı kurardık. Orası şehrin pazarıydı. Her taraftan insanlar oraya geliyorlardı. Artık insanlar buraya geliyor. Ben oradayken sürekli pazara gelirdim. Burada da ilk tezgâhı ben kurdum. Ben buraya tezgâh kurduktan sonra diğer satıcılar da buraya geldi. Kimse burayı bilmiyordu biz geldik yavaş yavaş tezgâhlar çoğaldı. İşler de artık kimin ne kısmeti varsa, ne satıldıysa odur. Satılan eşyalar eskidir. Ne deseniz pazarımızda mevcut." şeklinde konuştu.

İŞ YAPAMAMAKTAN

Öte yandan uzun yıllar Sur'da kurulan ve yıkım nedeniyle ilçe dışına taşınan bit pazarında, kimi esnaf da iş yapamamaktan şikayetçi.

Koşuyolu parkına taşındıktan sonra eski müşterilerini kaybettiklerini dile getiren esnaf, yeni pazar yerini çok az kişinin bildiğini, bu yüzden de işlerinin büyük oranda düştüğünü dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz