Suriyeli Maria Diyarbakır’da

4 Yıl önce Suriye rejimi tarafından evleri bombalanan ve şarapnel parçası isabet etmesi sonucu sol gözünü kaybetme riski bulunan Suriyeli Maria İsporyo tedavi için Diyarbakır’a getirildi

Haberler 14.01.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Bahekimi Gökhan Krba, Maria sporyonun Diyarbakra gelmekten çok mutlu olduunu tekrar eski salna kavuaca için heyecandan sabaha kadar uyuyamadn dile getirdi.

Yaklak 4 yl önce Esed rejimi tarafndan evleri bombalanan ve bu bombalama sonucu sol gözüne arapnel parças isabet ederek gözünü kaybetme riski ile kar karya bulunan Maria sporyo tedavisi için Diyarbakra getirildi.

Mutluluktan sabaha kadar uyuyamadm

Gazeteci Nihat Arslan tarafndan Kilis Öncü Snr kapsndan anne ve babasyla alnan Maria sporyo Dicle Üniversitesi Bahekimi Gökhan Krba tarafndan kapda karland. Profesör Uur Keklikçi tarafndan yaplan ilk muayenesinin ardndan yat ilemleri yaplan Maria sporyo tedavi altna alnd.

Keyifli olduu gözlenen Maria, Söz haber ekibine yapt açklamada Mutluluktan sabaha kadar uyumadm, ilk defa bu kadar keyifle yemek yiyorum çok mutluyum size Söz haber ekibine sonsuz minnettarm sesimi duyurduunuz için gözlerime kavuacam artk dedi

Ne olur kzmn gözü iyilesin

Baba Abdulrezzak sporyo ise bata Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana, Dicle Üniversitesi rektörü Talip Güle ve haber ekibimize teekkür ederek kznn biran önce tekrar eski salna kavumasn diledi. Kznn yllarca bu acy çektiini ve artk bu acnn son bulmasn isteyen baba Abdulrezzak sporyo Kzm böyle gördükçe onunla beraber hepimiz ayn acy çekiyoruz artk yeter ne olur kzmn gözü iyilesin dedi.

Dicle Üniversitesi Bahekimi Gökhan Krba ise Suriye de bulunan bu savan çirkin yüzünü yaam bu insanlara küçük bir dokunuta bulunacaz. Maria maalesef uzun bir süre önce evde otururken evlerinde bir bomba patlam ve bir arapnel parças sol gözüne girmi, sol gözünde kanama meydana gelmi ve o zamandan bu yana görmüyor. uanda hastanemizde göz kliniindeyiz, Profesör Uur Keklikçi tarafndan ilk muayenesi yaplyor bu muayene neticesine göre operasyonu planlanacak ve yaplacak. Bizim amacmz, bu savata zulüm gören bu savan korkunç yüzünü yaayan insanlarmza küçükte olsa bir dokunmak bir dokunula onlarn hayatlarn daha katlanlabilir daha çekinilebilir hale getirmektir dedi.

Ana Sayfaya Git