Görüş Bildir

Suriyeli Maria Diyarbakır’da

4 Yıl önce Suriye rejimi tarafından evleri bombalanan ve şarapnel parçası isabet etmesi sonucu sol gözünü kaybetme riski bulunan Suriyeli Maria İsporyo tedavi için Diyarbakır’a getirildi

Suriyeli Maria  Diyarbakır’da

Dicle Üniversitesi Başhekimi Gökhan Kırbaş, Maria İsporyo'nun Diyarbakır’a gelmekten çok mutlu olduğunu tekrar eski sağlığına kavuşacağı için heyecandan sabaha kadar uyuyamadığını dile getirdi.

Yaklaşık 4 yıl önce Esed rejimi tarafından evleri bombalanan ve bu bombalama sonucu sol gözüne şarapnel parçası isabet ederek gözünü kaybetme riski ile karşı karşıya bulunan Maria İsporyo tedavisi için Diyarbakır’a getirildi.

“Mutluluktan sabaha kadar uyuyamadım”

Gazeteci Nihat Arslan tarafından Kilis Öncü Sınır kapısından anne ve babasıyla alınan Maria İsporyo Dicle Üniversitesi Başhekimi Gökhan Kırbaş tarafından kapıda karşılandı. Profesör Uğur Keklikçi tarafından yapılan ilk muayenesinin ardından yatış işlemleri yapılan Maria İsporyo tedavi altına alındı.

Keyifli olduğu gözlenen Maria, Söz haber ekibine yaptığı açıklamada “Mutluluktan sabaha kadar uyumadım, ilk defa bu kadar keyifle yemek yiyorum çok mutluyum size Söz haber ekibine sonsuz minnettarım sesimi duyurduğunuz için gözlerime kavuşacağım artık” dedi

“Ne olur kızımın gözü iyileşsin”

Baba Abdulrezzak İsporyo ise başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a,  Dicle Üniversitesi rektörü Talip Gül’e ve haber ekibimize teşekkür ederek kızının biran önce tekrar eski sağlığına kavuşmasını diledi. Kızının yıllarca bu acıyı çektiğini ve artık bu acının son bulmasını isteyen baba Abdulrezzak İsporyo “ Kızımı böyle gördükçe onunla beraber hepimiz aynı acıyı çekiyoruz artık yeter ne olur kızımın gözü iyileşsin” dedi.

Dicle Üniversitesi Başhekimi Gökhan Kırbaş ise “Suriye de bulunan bu savaşın çirkin yüzünü yaşamış bu insanlara küçük bir dokunuşta bulunacağız. Maria maalesef uzun bir süre önce evde otururken evlerinde bir bomba patlamış ve bir şarapnel parçası sol gözüne girmiş, sol gözünde kanama meydana gelmiş ve o zamandan bu yana görmüyor.  Şuanda hastanemizde göz kliniğindeyiz, Profesör Uğur Keklikçi tarafından ilk muayenesi yapılıyor bu muayene neticesine göre operasyonu planlanacak ve yapılacak. Bizim amacımız, bu savaşta zulüm gören bu savaşın korkunç yüzünü yaşayan insanlarımıza küçükte olsa bir dokunmak bir dokunuşla onların hayatlarını daha katlanılabilir daha çekinilebilir hale getirmektir” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi