Suruç saldırısının davası devam ediyor

Suruç'ta düzenlenen canlı bomba saldırıının akabinde süre gelen dava da sona ulaşılıyor. 2 yıl önce 34 kişinin ölümü, 70 kişinin yaralanmasına neden olan canlı bomba saldırısıyla ilgili davanın ikinci duruşması geçtiğimiz gün yapıldı

Haberler 15.07.2017 - 02:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suruçta düzenlenen canl bomba saldrnn akabinde süre gelen dava da sona ulalyor. 2 yl önce 34 kiinin ölümü, 70 kiinin yaralanmasna neden olan canl bomba saldrsyla ilgili davann ikinci durumas geçtiimiz gün yapld.

anlurfa Adliye Saray yerine güvenlik gerekçesiyle Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) davalarnn görüldüü anlurfa Ceza nfaz Kurumu Salonunda gerçekletirilen durumaya, saldrda hayatn kaybedenlerin yaknlar ile yaralananlar ve avukatlar katld.

Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile bulunduu cezaevinden ifadesi alnmas gereken Ankara Tren Garndaki saldrnn da zanls tutuklu Yakup ahin, önce durumaya balanmak istemedi daha sonra da fikir deitirdi.Söz alan müteki avukatlar, tutuklu sank ahinin SEGBS üzerinden salkl bir ekilde ifadesinin alnamayacan, sana baz fotoraf ve belgeler göstereceklerini belirterek, çapraz sorgusunun yaplmas için sonraki celsede mahkemede hazr bulunmasn talep etti.

Daha sonra, hayatn kaybedenlerin baz yaknlar ve yarallar da iddianamede isimlerinin bulunmamas nedeniyle müteki olarak davaya katlma talebinde bulunarak, sanklardan ikayetçi oldu.

Cumhuriyet savcs ise haklarnda yakalama karar bulunan sanklar Deniz Büyükçelebi ile lhami Ball hakkndaki yakalama kararnn infaz edilmesi, Büyükçelebinin Suriyede ölüp ölmediinin anlurfa ve Gaziantep Emniyet Müdürlüklerince aratrlmas talebinde bulundu.

Hayatn kaybedenlerin baz yaknlar ve yarallarn mütekilik talebini kabul eden mahkeme heyeti, tutuklu sank ahinin gelecek celse mahkemede hazr bulunmasna ve tutukluluunun devam etmesine karar verdi.

Sanklardan Büyükçelebinin ölüp ölmediinin aratrlmas için anlurfa ve Gaziantep Emniyet Müdürlüklerine yaz yazlmasn da kararlatran mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için durumay erteledi.

-ddianameden

anlurfa Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamede, biri baka suçtan tutuklu 3 üpheli hakknda, anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs etme, silahl terör örgütüne üye olma, tasarlayarak ve yangn, su baskn, tahrip, batrma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme suçlarndan 34er kez, tasarlayarak ve yangn, su baskn, tahrip, batrma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürmeye teebbüs etme suçlarndan da 70er defa olmak üzere TCKnn ilgili maddeleri gereince 104er kez arlatrlm müebbet hapis talep edilmiti.

Ana Sayfaya Git