Tahir Elçi 'özgürlüğün sesi' sergisiyle anıldı

Tahir Elçi, katledilişinin 6'ncı yılı dolayısıyla “Özgürlüğün sesi 50 mahpus 50 fotoğraf sergisi" ile anıldı.

Haberler 27.11.2021 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Red fotoraf grubu, Görülmütür Ekibi ve Tahir Elçi Vakf, 6 yl önce katledilen Diyarbakr Barosu Bakan Tahir Elçi ansna Özgürlüün sesi 50 mahpus 50 fotoraf sergisi açt. Diyarbakr Barosu Tahir Elçi Konferans Salonunda açlan sergiye çok sayda kii katld.

Diyarbakr Barosu Bakan Nahit Eren, Tahir Elçiyi and. Eren, Özgürlüün sesi 50 mahpus 50 fotoraf sergisinde cezaevlerinde özgürlüklerinden yoksun braklan insanlarn hayalleri üzerine çekilen fotoraflar, kaleme ald kitaplar ve gönderdikleri mektuplarn olduunu söyledi. Bu sergi ile bir kez daha özgürlüün ne kadar deerli ve kymetli olduunu anladn belirten Eren, eserleri olan tüm tutuklular kutlad.

ELç Z BIRAKTI

Görülmütür Ekibinden Adil Okay ise Elçi arkasnda upuzun bir ayak izi brakt ve bu ayak izini takip etmekten onur duyuyoruz. Onu özlemle saygyla bir kez daha anyoruz dedi.

Bu çalmann zorlu bir süreçten geçilerek hazrlandn belirten Okay, Politik nedenlerden dolay tutuklu bulunan 50 farkl cezaevindeki tutuklulara özgürlük dülerini yazp, mektuplar ile bize iletmelerini istedik. Kimi mektuplar verilmedi. Kimisi kayboldu. 1 yllk çalma sonucu böyle çalma çkardk dedi.

ADALET NÖBETNE çARI

Hasta tutuklularnn tedavisinin yaplmas, ceza infaz süreleri dolan tutuklularn tahliye edilmesi için tutuklu yaknlarnn Diyarbakr Barosunda balatt Adalet Nöbetine de deinen Okay, bu eylemin sahiplenilmesi yönünde çar yapt.

Ana Sayfaya Git