Tahliye edilen bina çöktü, 4 bina daha tahliye edildi

Diyarbakır’da tahliye edilen 4 katlı bir apartman çökerken, çökme esnasında çevresindeki apartmanlara büyük hasar verdi. 4 apartmanda oturanlar evlerini terk etmek zorunda kaldılar.

Haberler 04.08.2017 - 08:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Yeniehir ilçesinde bulunan 4 katl bir apartman yklma tehlikesi nedeniyle tahliye edilmiti. Tahliye edilen bina çökerken, çökme esnasnda çevre binalarda büyük hasar meydana geldi. Hasar gören binalarda birinin arka cephesi tamamen yklrken, dier 2 binada da hasarlar meydana geldi.

çökme sonras hasar gören bina sakinleri, kendi kaldklar binalarn da yklma endiesi içerisine girerek eyalarn kurtarmaya çalyor.

ehitlik Mahallesi 2nci Sokakta bulunan 4 katl Gökda Apartman, kolonlarnn patlamas nedeniyle Yeniehir Belediyesi zabta ekipleri tarafndan boaltlmt. Dün gece saatlerinde apartman büyük bir gürültüyle çökerken, olay yerine çok sayda polis, zabta, ambulans, itfaiye, UMKE ve AFAD ekibi sevk edildi.

Güvenlik önlemlerinin alnd 4 katl bina akam saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü. çevredeki baz binalarda hasar olutu. Hasar oluan binalarn yklaca endiesiyle vatandalar, eyalarn binadan çkard.

40 yllk Gökda Apartmannn çökmesinin ardndan dier apartmanlarda zarar oluabilecei gerekçesiyle çevrede 6 katl Girne Apartmannn A ve B blou, 5 katl Fidan ile 4 katl Nur apartmanlar tahliye edildi. Bina sakinleri eyalarn almadan evlerinden ayrlrken, apartmanlarn etrafna güvenlik eridi çekildi.

çökmenin etkiledii 3 binay incelemek üzere Yeniehir ilçe belediyesinde imar ekipleri gelirken, çevre güvenliini salamak amacyla TOMA ve akrep de olay yerinde bulunuyor.

Yaplan incelemelerin ardndan Diyarbakr Valilii çevre ve ehircilik l Müdürlüü tarafndan verilecek karar bekleyen ve çaresiz bir bekleyi içinde olan bina sakinleri ancak ufak tefek eyalarn alabildiler.

çöken bina ile ilgili belediye yetkilileri tarafndan yaplan açklamada ekiplerin inceleme yapaca ve daha sonra dier binalar için de karar verecekleri belirtildi.

Açklamada ayrca, Eyalarnz için çkan raporun ardndan karar verilecek. Size tebligatta bulunacaz. çevre ve ehircilik l Müdürlüüne gidip bavurun. Onlar da evin içerisinde bulunan ailelere 1 yl boyunca kira yardm yapacak. Buras kentsel dönüüme girecek. Önemli olan burada can kaybnn olmamasdr. Bugün için de size karar bildireceiz dedi.

Bölgede bulunan 2 apartmanda da incelemek yapacak olan ekipler, daha sonra molozlar kamyonlarla tanarak, Diyarbakr Büyükehir Belediyesine ait sahaya boaltlacak.

Ana Sayfaya Git