Tahribatınız kime hizmettir?

Tarihi Hazreti Süleyman Camii duvarına ilginç müdahale.

Haberler 22.04.2021 - 01:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr merkez Sur ilçesinde 27 Sahabenin medfun bulunduu Silahtar Murtaza Paa Camii (Hazreti Süleyman Camii) duvarnn baz ksmlar kimlii belirsiz kii ya da kiilerce svanarak tarihi yapnn dokusuna zarar verildi.

Halk içerisinde Hazreti Süleyman Camii olarak bilinen Silahtar Murtaza Paa Camiinin yerlekeye bakan tarafndaki duvarn, kimlii belirsiz kii ya da kiilerce svand görüldü.

Yaklak bir hafta önce yaplan müdahalenin ekline bakldnda duvarn tümden deil de belli noktalarn svanmas dikkati çekti.

CAM DUVARINDAK TAHRBAT

Bilindii üzere bu tür türbe ve ziyaret alanndaki aaçlara tülbent asma, mendil balama, duvarlarda zamanla kendiliinden veya müdahalelerle oluan deliklere ta sktrma, çubuk gibi nesneleri vücuda dokundurma, toprak yiyerek adak adama ve medet umma gibi slam dininde bidat ve hurafe olarak geçen inanlar halen devam ediyor.

Silahtar Murtaza Paa Camii duvarnda oluan deliklere ta sktrarak adak adama veya türbenin maneviyatndan medet umma gibi batl inanlara engel olmak amacyla duvarn svand iddia ediliyor.

Vakflar Bölge Müdürlüü tarafndan ilgili kurumlarla yapt yazmalar neticesinde fail veya faillerin yakalanmasna yönelik çalma balatld örenildi.

Vakflar Bölge Müdürlü böyle bir fiilin hiçbir izahatnn olmadn, fail veya faillerin yakalanmas durumunda kurum olarak davac olacaklarn belirtti. ahs veya ahslarn yakalanmasna yönelik çalmalar devam ediyor.

Ana Sayfaya Git