Görüş Bildir

Tahribatınız kime hizmettir?

Tarihi Hazreti Süleyman Camii duvarına ilginç müdahale.

Tahribatınız kime hizmettir?

DİYARBAKIR-Diyarbakır merkez Sur ilçesinde 27 Sahabenin medfun bulunduğu Silahtar Murtaza Paşa Camii (Hazreti Süleyman Camii) duvarının bazı kısımları kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce sıvanarak tarihi yapının dokusuna zarar verildi.

Halk içerisinde Hazreti Süleyman Camii olarak bilinen Silahtar Murtaza Paşa Camii'nin yerleşkeye bakan tarafındaki duvarın, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce sıvandığı görüldü.

Yaklaşık bir hafta önce yapılan müdahalenin şekline bakıldığında duvarın tümden değil de belli noktaların sıvanması dikkati çekti.

CAMİ DUVARINDAKİ TAHRİBAT

Bilindiği üzere bu tür türbe ve ziyaret alanındaki ağaçlara tülbent asma, mendil bağlama, duvarlarda zamanla kendiliğinden veya müdahalelerle oluşan deliklere taş sıkıştırma, çubuk gibi nesneleri vücuda dokundurma, toprak yiyerek adak adama ve medet umma gibi İslam dininde bidat ve hurafe olarak geçen inanışlar halen devam ediyor.

Silahtar Murtaza Paşa Camii duvarında oluşan deliklere taş sıkıştırarak adak adama veya türbenin maneviyatından medet umma gibi batıl inanışlara engel olmak amacıyla duvarın sıvandığı iddia ediliyor.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ilgili kurumlarla yaptığı yazışmalar neticesinde fail veya faillerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü; böyle bir fiilin hiçbir izahatının olmadığını, fail veya faillerin yakalanması durumunda kurum olarak davacı olacaklarını belirtti. Şahıs veya şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi