Takasla hediye alıyor

Diyarbakır’da Garip Seyyah (33), ürettiği bileklik, kolye ve tespihleri sosyal medyada oyuncaklarla takas ediyor. Seyyah, bugüne kadar farklı illerdeki köylerle birlikte toplam 2 bin 10 köy gezerek topladığı oyuncakları dağıttı.

Haberler 24.08.2020 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur ilçesi Cami Nebi Mahallesinde oturan ve antikaclk yapan Garip Seyyah, 5 yl önce Bir çocuk da sen mutlu et projesi balatt. Bir esnafn da destek verip i yerinin bir bölümünü ayrd projede deerli ta, ip ve boncuklardan oluan atklar düzenli olarak toplayan Seyyah, bunlar kolye, tespih ve bilekliklere çeviriyor. Seyyah, bu ürünleri daha sonra sosyal medya üzerinden oyuncak karlnda takasa çkaryor. Toplad oyuncaklar yeterli sayya ulanca da daha önceden belirledii bir köye, otostopla giderek çocuklara datyor. Proje kapsamnda Seyyah, bugüne kadar farkl illerdeki köylerle birlikte toplam 2 bin 10 köy gezerek toplad oyuncaklar datt. Seyyahn hedefi yl sonuna kadar kent merkezine bal 578 köydeki çocuklara ulaarak oyuncaklar datmak.

KEND GÜCÜMLE LERLEMEYE çALIIYORUM

Gittii köylerde çocuklarn çounun oyuncann olmamas üzerine böyle bir proje balattn aktaran Seyyah, Oyuncaklar getiren insanlara hediye veriyorum. Eski veya yeni onu elimle iliyorum. Bir ta veriyorlar bana ben de onu iliyorum, kolye, boncuk ve tespih haline getiriyorum. Bunlar da satyorum ya da 5 veya 10 oyuncak karlnda veriyorum. Sosyal medyada kendi gücümle ilerlemeye çalyorum. 2 sene öncesine kadar 575 köyü dolamay hedefliyordum. Diyarbakrn tamam merkez 575 köyden oluuyor. u ana kadar 2 bin 10 köy gezdim. Binlerce çocua ulatm. Hakkariden rnaka, Mersine ve Manisaya kadar çou köylere gittim. Oyuncaklarmla gittim, futbol, voleybol ve basketbol sahalar yaptm. Sosyal medyadan güzel insanlar sayesinde bunlar yaptm. Bunlar kendi menfaatim için yapmadm. Hep takasla, güzelliklerle ulatm. Onlar da beni krmayp bu güzelliklere imza attlar dedi.

BEN SADECE KÖPRÜYÜM, YLKLE DOLU DÜÜNCE VE KALP STYORUM

Otostop çekerek daha çok seyahat ettiini dile getiren Seyyah, Belediye araçlar belli bir noktaya kadar gidiyor. Köyün 4-5 kilometre ilerisinde bekliyorum. Genellikle otostopla gidiyorum. Sosyal medya üzerinden de duyuru yapyorum. Bazen çkmyor, otobüs veya otomobil geçtiinde köye kadar gidiyorum. Mutlaka yürüyorum. Benim ekstradan yaptm iler de var. Antikaclk yapyorum ve bu da mükemmel bir hobi oldu. Hem herkes seviniyor hem de mutlu oluyor. nsanlarla çocuklar arasnda ve esnafla hediye alanlar arasnda köprü oluyorum. Ben sadece ufak birkaç dokunu yaparak hediye ediyorum. Düünceleri çoaltmak istiyorum. yilikle dolu bir düünce istiyorum. Kalp istiyorum, zihin ve akl ikna edilebilir ama kalbi kazanmak zorundasn. Bu kalp kazanlmak zorunda. Geleceimizin inasnda balkonda otururken bile bir çocua seslenirken, haykrrken o çocuun kalbini kazanmak zorundayz. Erken veya geç fark etmez o çocuk bizim geleceimizdir. Biz mutlaka geleceimizin inasndaki çocuklarn temelini imdiden atmalyz. Pandemi sürecinden dolay kargolar azalsa bile bu yl sonunda 578 köyün tamamn bitirmeyi düünüyorum. nallah destek çkan olursa bu sene bitireceim diye konutu.

HEM BZ MUTLU ETTLER, HEM DE BZ KENDLERN MUTLU ETTK

Oyuncak getirerek takas yapan Nüzbeh çelik, bu projeyi arkada sayesinde örendiini ve inanmadn ama daha sonra gelip kendisi görmek istediini belirtti. çelik, unlar söyledi:

Bizzat ahit oldum. Teekkür ediyorum bu projeyi yapan arkadamza. çok mutluyum güzel de bir bileklik sahibi oldum. Oyuncaklar bir döneme ait oluyor. 1-2 yl kullanlyor ve rafa kaldrlyor. Evde biraz daha oyuncaklarmz var. nanyorum ki herkesin evde kullanmad oyuncaklar vardr. nallah halkmz bu projeye destek verir de memnun da kalrlar. Sa olsunlar hem bizi mutlu ettiler hem biz kendilerini mutlu ettik. Hem de proje için güzel bir destek oldu.

yerinin bir bölümünü proje için ayran Zekeriya Denizdamla da kehribar ii yaptn ve Garip Seyyahn çocuklar için çalmas amacyla küçük bir yer tahsis ettiini ve bir nebze de olsa yardmc olduunu dile getirdi.

Ana Sayfaya Git