Talay’dan anlamlı çağrı

Diyarbakırlı siyasetçi Yusuf Ziya Talay, Türkiye ve Dünya gündemine dair, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberler 08.10.2020 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin AK Partili eski Meclis Üyesi Yusuf Ziya Talay, yaynlad mesajnda koronavirüs nedeniyle ortaya çkan ekonomik ve sosyal skntlara ilikin birlik ve beraberlik çarsnda bulundu. Koronavirüs nedeniyle dünyann ve Türkiyenin zor bir dönemden geçtiine vurgu yapan Talay, maske, mesafe ve hijyen kurallarnn uyulmasndaki hassasiyetlerin gözetilmesi gerektiini ifade etti.

83 MLYON NSAN, HEP BERABER

Pandemi nedeniyle meydana gelen ekonomik skntlara deinen Talay, Haliyle, birçok insanmz, isizlik ve ekonomik skntlar yaamakta. Özellikle son süreçte, birçok esnaf ve tüccar kardelerimiz ilerini yürütemez, ticaretini yapamaz duruma geldi. Ancak unu unutmamak gerekir ki, her zaman kendi aramzda sayg ve sevgi köprüsünü ykmadan, birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmeliyiz. Gün kutuplama günü deildir. Bizi birbirimizde koparmaya, irrite etmeye çalanlara kesinlikle prim vermeyelim. 83 milyon insan, hep beraber, ülkemizin daha bayndr ve mamur hale gelmesi noktasnda, sknt içinde olan insanlarmzn dertlerinden kurtulabilmesi yönünde ortak gayret sarf edelim. Ksr siyasi çekimeler, birbirimizi ypratmaya çalmalar ve yaananlardan politik menfaat devirmeye çalanlar bilsinler ki, bütün bunlar Türkiye dümanlarnn ekmeine ya sürer dedi.

Talay, mesajnda Salk Bakanl bata olmak üzere, devletin bütün kurumlarnn topyekün bir mücadele örnei verdiine vurgu yaparak, tüm kurumlarn derece baarl bir performans sergilediklerine atfta bulundu.

BU KRL VE KANLI TEZGHLARA KARI UYANIK OLALIM

Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlara kar dikkatli olunmas uyarsnda bulunan Talay, unlar kaydetti;

Vatan Sevgisi mandandr iar ve düsturuyla hareket etmeliyiz. Bu kirli tezghlara geçit vermemeliyiz. ehitlerimizin kanlaryla sulanan Mukaddes corafyamzda, bizlere düen vicdani ve tarihi sorumluluk da, bunu gerektirir. Biz bu mübarek corafyay, uzun ve yllar süren bir kurtulu mücadelesiyle, dümanlardan temizledik. ktidaryla, muhalefetiyle, hangi düüncede olursak olalm, birlik ve beraberliimizi muhafaza edelim. Ülkemiz dümanlarnn, karanlk mahfillerde hazrladklar kirli ve kanl tezghlara geçit vermememiz gerekir. Üç tarafmz denizlerle, fakat dört tarafmz dümanlarla çevrili bu corafyada, her zaman için uyank ve dikkatli olalm. Ülkemizi teknoloji, eitim, tarm ve Sanayide geri brakmak, gelimesini, ilerlemesini istemeyen er güçler, sürekli kirli emellerine ulaabilmek için frsat kolluyorlar. Onlarn derdi sadece hükümetimiz deil, Türkiye Cumhuriyeti ve tüm slam dünyasn sömürmek ve zor duruma düürmek. Bu kirli ve kanl tezghlara kar uyank olalm, kucaklaalm ve topyekün mücadele edelim.

Talay mesajnda ayrca belediyelerin ve devletin dier kurumlarnn yapacaklar ibirliinin öneminin deerli olaca uyarsnda bulunarak, mesajn öyle tamamlad:

Yani ülkemiz genelinde 81 l ve 973 lçe olarak, topyekün bir çalmann start verilmeli. Personel sknts olan belediyelerimiz, isiz olan çok sayda gençlerimizi istihdam etmek suretiyle, hem istihdama katk salamal, hem de bulac pandemi ile mücadele noktasnda, daha etkili olabilmeliler. En azndan, -Kur bünyesinde birçok gencimiz istihdam edilmek suretiyle, hem dokuz ay boyunca çalabilecekleri bir ie kavumu olurlar. Camilerimiz, parklar, mezarlklar, tüm resmi kurum ve kurulular, Pazar yerleri, toplu tama vastalar, binlerce insann kulland yollar ve güzergahlar, olmas gerektii gibi dezenfekte edilip, ilaçlanrsa, kayplarmz ve hastala yakalanma riski azalr. Fakat görünen u ki, personel ihtiyac var. nsanlarmzn da ie ihtiyac var. l Salk Müdürlüklerimiz ile Beledilelerimizin ibirlii ve ortak organizasyonlaryla, ülkemiz genelinde bütün cadde ve sokaklar, olmas gerektii ekilde dezenfektasyon çalmalar, temizlik ve ilaçlama çalmalar ile çok daha olumlu sonuçlar elde ederiz. Ayrca, bütün vatandalarmzn, bütün iletiim mekanizmalar kullanlmak suretiyle, konuyla ilgili daha fazla bilinçlendirilmesi ve uyarlmas ile, temizliin önemi ve mahiyeti konusunda bilgilendirme yaplmas halinde, çok daha baar salayacamza inanyorum.

Ana Sayfaya Git