Talay’dan anlamlı çağrı

Diyarbakırlı siyasetçi Yusuf Ziya Talay, Türkiye ve Dünya gündemine dair, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Talay’dan anlamlı çağrı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin AK Partili eski Meclis Üyesi Yusuf Ziya Talay, yayınladığı mesajında koronavirüs nedeniyle ortaya çıkan ekonomik ve sosyal sıkıntılara ilişkin birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Koronavirüs nedeniyle dünyanın ve Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğine vurgu yapan Talay, maske, mesafe ve hijyen kurallarının uyulmasındaki hassasiyetlerin gözetilmesi gerektiğini ifade etti.

“83 MİLYON İNSAN, HEP BERABER”

Pandemi nedeniyle meydana gelen ekonomik sıkıntılara değinen Talay, “Haliyle, birçok insanımız, işsizlik ve ekonomik sıkıntılar yaşamakta. Özellikle son süreçte, birçok esnaf ve tüccar kardeşlerimiz işlerini yürütemez, ticaretini yapamaz duruma geldi. Ancak şunu unutmamak gerekir ki, her zaman kendi aramızda saygı ve sevgi köprüsünü yıkmadan, birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmeliyiz. Gün kutuplaşma günü değildir. Bizi birbirimizde koparmaya, irrite etmeye çalışanlara kesinlikle prim vermeyelim. 83 milyon insan, hep beraber, ülkemizin daha bayındır ve mamur hale gelmesi noktasında, sıkıntı içinde olan insanlarımızın dertlerinden kurtulabilmesi yönünde ortak gayret sarf edelim. Kısır siyasi çekişmeler, birbirimizi yıpratmaya çalışmalar ve yaşananlardan politik menfaat devşirmeye çalışanlar bilsinler ki, bütün bunlar Türkiye düşmanlarının ekmeğine yağ sürer” dedi.

Talay, mesajında Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, devletin bütün kurumlarının topyekün bir mücadele örneği verdiğine vurgu yaparak, tüm kurumların derece başarılı bir performans sergilediklerine atıfta bulundu.

“BU KİRLİ VE KANLI TEZGÂHLARA KARŞI UYANIK OLALIM”

Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunan Talay, şunları kaydetti;

“Vatan Sevgisi İmandandır şiarı ve düsturuyla hareket etmeliyiz. Bu kirli tezgâhlara geçit vermemeliyiz. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan Mukaddes coğrafyamızda, bizlere düşen vicdani ve tarihi sorumluluk da, bunu gerektirir. Biz bu mübarek coğrafyayı, uzun ve yıllar süren bir kurtuluş mücadelesiyle, düşmanlardan temizledik. İktidarıyla, muhalefetiyle, hangi düşüncede olursak olalım, birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Ülkemiz düşmanlarının, karanlık mahfillerde hazırladıkları kirli ve kanlı tezgâhlara geçit vermememiz gerekir. Üç tarafımız denizlerle, fakat dört tarafımız düşmanlarla çevrili bu coğrafyada, her zaman için uyanık ve dikkatli olalım. Ülkemizi teknoloji, eğitim, tarım ve Sanayide geri bırakmak, gelişmesini, ilerlemesini istemeyen şer güçler, sürekli kirli emellerine ulaşabilmek için fırsat kolluyorlar. Onların derdi sadece hükümetimiz değil, Türkiye Cumhuriyeti ve tüm İslam dünyasını sömürmek ve zor duruma düşürmek. Bu kirli ve kanlı tezgâhlara karşı uyanık olalım, kucaklaşalım ve topyekün mücadele edelim.”

Talay mesajında ayrıca belediyelerin ve devletin diğer kurumlarının yapacakları işbirliğinin öneminin değerli olacağı uyarısında bulunarak, mesajını şöyle tamamladı:

Yani ülkemiz genelinde 81 İl ve 973 İlçe olarak, topyekün bir çalışmanın startı verilmeli. Personel sıkıntısı olan belediyelerimiz, işsiz olan çok sayıda gençlerimizi istihdam etmek suretiyle, hem istihdama katkı sağlamalı, hem de bulaşıcı pandemi ile mücadele noktasında, daha etkili olabilmeliler. En azından, İŞ-Kur bünyesinde birçok gencimiz istihdam edilmek suretiyle, hem dokuz ay boyunca çalışabilecekleri bir işe kavuşmuş olurlar. Camilerimiz, parklar, mezarlıklar, tüm resmi kurum ve kuruluşlar, Pazar yerleri, toplu taşıma vasıtaları, binlerce insanın kullandığı yollar ve güzergahlar, olması gerektiği gibi dezenfekte edilip, ilaçlanırsa, kayıplarımız ve hastalığa yakalanma riski azalır. Fakat görünen şu ki, personel ihtiyacı var. İnsanlarımızın da işe ihtiyacı var. İl Sağlık Müdürlüklerimiz ile Beledilelerimizin işbirliği ve ortak organizasyonlarıyla, ülkemiz genelinde bütün cadde ve sokaklar, olması gerektiği şekilde dezenfektasyon çalışmaları, temizlik ve ilaçlama çalışmaları ile çok daha olumlu sonuçlar elde ederiz. Ayrıca, bütün vatandaşlarımızın, bütün iletişim mekanizmaları kullanılmak suretiyle, konuyla ilgili daha fazla bilinçlendirilmesi ve uyarılması ile, temizliğin önemi ve mahiyeti konusunda bilgilendirme yapılması halinde, çok daha başarı sağlayacağımıza inanıyorum.

Kaynak: Diyarbakır Söz