Tanıtımlar kuruldan

İçişleri Bakanlığı, illerin sahip oldukları doğal güzelliklerin, tarihi, kültürel ve folklorik değerlerin özellikle büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlara duyurulması, bölgesel ya da ulusal düzeyde farkındalık oluşturulması, bu vesileyle de kentin turizm potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen "il tanıtım günleri" organizasyonlarına ilişkin valiliklere yazı gönderdi.

Haberler 05.01.2022 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Kentlerin turizm potansiyelini artrmak için çalan ve tantm faaliyetlerinde bulunan kurumlar ile sivil toplum kurulularnn yer alaca l Tantm ve Gelitirme Kurulu oluturacak. Diyarbakrn tantmyla ilgili organizasyonlar artk, l Tantm ve Gelitirme Kurulu yapacak

çileri Bakanl, illerin sahip olduklar doal güzelliklerin, tarihi, kültürel ve folklorik deerlerin özellikle büyükehirlerde yaayan vatandalara duyurulmas, bölgesel ya da ulusal düzeyde farkndalk oluturulmas, bu vesileyle de kentin turizm potansiyelinin gelitirilmesi amacyla düzenlenen il tantm günleri organizasyonlarna ilikin valiliklere yaz gönderdi.

Buna göre, il tantm günlerinden istenilen faydann elde edilebilmesi için valilerin koordinasyonunda, belirli bir plan ve hedef dorultusunda süreç yönetilecek.

KENT TANITIM VE GELTRME KURULU

Bu çerçevede Kültür ve Turizm Bakanlnca l Tantm ve Gelitirme Program hazrland.

Program kapsamnda, kentin turizm potansiyelini artrmak için çalan ve tantm faaliyetlerinde bulunan valilik, il kültür ve turizm müdürlüü, belediyeler, kalknma ajans, sanayi ve ticaret odalar, üniversiteler, turizm sektörü kurulu ve sivil toplum kurulularnn katlmyla, valilerin bakanlnda l Tantm ve Gelitirme Kurulu oluturuldu.

l Tantm ve Gelitirme Kurulunun sorumluluklar arasnda, yurt içi ve yurt dnda yürütülen tantm faaliyetleriyle yerelde yürütülen faaliyetlerin koordinasyonu, paydalarn il ve alt destinasyonlarnn tantm için yürüttükleri benzer çalmalarn bütüncül ekilde ele alnmas ve destinasyonun tantm yaklamnn tek bir bak açs altnda toplanmas, etkili ve sonuç odakl tantm çalmalarnn ortaya konulmas ve destinasyon markalama süreçlerinin güçlendirilmesi yer alyor.

Kurulun sorumluluklarnda, sonuç odakl ksa, orta ve uzun vadeli aksiyon planlarnn yaplmas, planlarn dijital dünyada görünür klnmas, il ve alt destinasyonlarna ilikin içerik üretilmesi, sürdürülebilir ve örenen destinasyon çalma modelinin oluturulmas gibi konularda etkin bir koordinasyon salanmas konular olacak.

KURUL ZN OLMADAN FAALYET YAPILMAYACAK

Öte yandan son dönemlerde valilikler veya il kültür ve turizm müdürlükleriyle irtibata geçilmeden sadece bir dernek ya da kurulu tarafndan ilin genelini ilgilendirecek ekilde il tantm günü eklinde faaliyetlerde bulunulduu, bu durumun da ilin genel tantmna katk salamaktan daha ziyade dankla ve kamu kaynaklarnn israfna neden olduu vurguland.

Bu kapsamda, l Tantm ve Gelitirme Kurulu tarafndan ele alnp yaplmas kararlatrlmayan hiçbir faaliyetin il tantm günleri adyla gerçekletirilmesine izin verilmeyecek.

Tantm faaliyetlerinin bütüncül bir yaklamla ele alnabilmesi için turizm sektör temsilcileri veya sivil toplum kurulularnca müstakil olarak gerçekletirilecek etkinlikler de öncesinde Kurulda deerlendirilecek.

Kurul tarafndan alnan karar dorultusunda yaplacak il tantm günlerine ilikin her türlü planlama ve hazrlk çalmalaryla programn icras muhakkak valiliklerin koordinasyonunda gerçekletirilecek.

Baka bir ilin tantm günleri kendi mülki snrlar içerisinde gerçekletirilecek ilin valilerince, düzenlenen etkinliin, belirtilen esaslara uygun ekilde düzenlenip düzenlenmediinin kontrol edilmesi, gerekli artlar tamayan etkinliklerin il tantm günü adyla yaplmasna müsaade edilmemesi salanacak.

Ana Sayfaya Git