Tanrıkulu: Çöpler toplanmalı, internet erişimi sağlanmalı

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Tanrıkulu, toplanmayan çöplerin toplanması, kesilen internetin serbest bırakılması ve belediye otobüslerinin sefer yapmalarına başlması gerektiğini belirterek, "Halk mağdur ediliyor" dedi.

Haberler 30.10.2016 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan eyhmus Tanrkulu, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gülten Kanakn gözaltna alnmasnn ardndan kette çöplerin toplanmamas, toplu tamadaki aksaklk ve internete eriimin salanamamasna ilikin açklamalarda bulundu.

çÖPLER TEMZLENSN

Belediyelerin halka hizmetle mükellef olduklarnn alt çizen Tanrkulu, Bugüne kadar halka hizmetle mükellef olan belediyenin daha önceleri de görevini aksatmas, bugünlerde tekrardan çöpleri toplamamas halkta bkknla neden oluyor. Halk böyle bktrarak kayyum atamasnn önü açlmaktadr. Kayyum atandktan sonra da halkn iradesine kar gelindi denilerek propaganda yaplacan öngörüyoruz. Siyaset kurumu dürüst olmaldr. Belediyeler hizmet yeridir, halka hizmetle mükelleftir. Halka sknt veren ve Diyarbakrn imajn bozan çöplerin bir önce toplatlmas gerekiyor. Belediye bu görevi yapmyorsa, valilik bu ie el atmaldr. Belediye otobüslerinin de bir an önce seferlere balayp halka hizmet etmesi gerekiyor. dedi.

HZMET ALINAMIYOR

nternet eriiminin salanamamas hakknda da eletirilerde bulunan Tanrkulu, Bölgemizde belediye bakanlarnn gözaltna alnmasndan sonra kesilen internet, halk birçok yönden madur etmektedir. Bu konuda çok ciddi ikyetler vardr. Gerek kurumsal irketler, gerek esnaflar maalesef internetleri olmadklarndan dolay ilerini yapamamaktadrlar. Ortada büyük maduriyetler söz konusu. Bölgemizde 11 ilde internetin kesildii belirtiliyor. Bir an önce halkn bu sknts, bu maduriyeti son verilmelidir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git